Gratis masterclass ‘Be your brand’

Wat zijn zakelijke foto’s?

Wat zijn zakelijke foto's?

Wanneer je iemand vraagt hoe zakelijke foto’s eruit zien denken mensen vaak aan laptop, mantelpak op een lichte locatie. Ik denk daar anders over. Voor mij zijn zakelijk foto’s foto’s die uitstralen wie jij bent en wat jouw verhaal is. Foto’s die helemaal passen bij wie jij bent. Denk aan een locatie die iets zegt over jou, emoties die jouw verhaal en persoonlijkheid laten zien, kleuren om het juiste gevoel over te brengen. Zakelijke foto’s hoeven niet statisch en saai zijn. Zakelijke foto’s kunnen juist lekker creatief zijn! Want dan pas zal je opvallen tussen andere ondernemers. Dan pas zal je de juiste mensen aanspreken die aan gaan op jou. En bij die zakelijke foto’s hoort ook jouw kwetsbare kant.

Kwetsbaarheid bij zakelijke fotografie, waarom?

Kwetsbaar opstellen, dat is iets wat veel mensen moeilijk vinden. Je bent er vroeger misschien wel door gepest of is er misbruik van gemaakt. We zijn allemaal mensen met bagage en dat heeft ons gemaakt tot wie we nu zijn. En dat hoeft niet iets te zijn om voor te schamen, maar juist om trots op te zijn met hoe je er nu mee om gaat. Ik vind kwetsbaarheid een mooi iets, want door je kwetsbaar op te stellen krijg je echte connecties met mensen. Samen tot een kern komen waarbij we elkaar misschien wel kunnen helpen of inspireren. En wie weet komt daar wel een hele mooie samenwerking uit als ondernemers onder elkaar.

 

Jouw verhaal vastleggen in fotografie

En dat stukje kwetsbaarheid, dat stukje wat jou heeft gemaakt tot wie jij nu bent, dát wil ik vastleggen. Jouw verhaal, wat zo uniek is, dat mag gezien en gehoord worden. Want het heeft je sterker gemaakt en jou nu op een bepaalde manier in het leven gezet. En ja, dat willen andere mensen horen. Ja, daar zitten mensen op te wachten. Want jij kan hun helpen ter inspiratie. Een andere kijk op het leven te geven. Het word tijd om het echte leven te laten zien en niet alleen de mooie kanten of alleen vertellen wat je doet. Het is belangrijk juist te vertellen waarom je een bepaald pad bent gaan volgen, want zo zullen mensen ook sneller een connectie met je voelen. Ik hoop dat dit jou aan het denken heeft gezet om niet meer alleen de mooie kanten van je leven te laten zien. Maar juist ook de momenten dat je het moeilijk had en hoe je daar mee om bent gegaan. 

Om toekomstige klanten te laten zien wat jouw struggles waren en hoe jij daarmee bent omgegaan. En wanneer je dat samen met authentieke fotografie brengt, ga je echt impact maken. Mensen raken met jouw bedrijf.

Zakelijke fotografie kan veel creativer!

Ik hoop jou met deze blog te laten zien dat zakelijke fotografie veel persoonlijker, leuker en creatiever kan! En dat je op deze manier veel meer impact kan maken met jouw bedrijf. Niet alleen foto’s laten maken omdat ze mooi zijn. Maar omdat ze jou en jouw verhaal reflecteren!

 

 

Benieuwd hoe een zakelijke fotoshoot er bij mij uit ziet?

Neem dan eens hier een kijkje:

www.anoukstrijbos.nl/personalbrand/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk