Gratis masterclass 'Personal branding foto's inzetten voor je bedrijf'

Wat komt er bij een professionele fotoshoot kijken?

Wat komt er bij een professionele fotoshoot kijken?

 

Het boeken van een professionele fotoshoot is vaak een drempel

Een fotoshoot boeken voor jouw bedrijf als coach. Je vind het super spannend waarschijnlijk. Want je hebt het nog niet eerder gedaan. Je weet nog niet goed wat je kan verwachten. En je wilt het wel in één keer goed doen. Ik begrijp dat helemaal. Een fotoshoot is een investering wat je doet in je bedrijf en je weet niet van te voren wat de uitkomst is. In deze blog wil ik je wat meer vertellen wat er allemaal bij een personal branding shoot komt kijken. En ook om je wat gerust te stellen. Want ik help je als fotograaf van begin tot eind.

 

Wat moet er geregeld worden bij een professionele fotoshoot?

Er komt veel bij een fotoshoot kijken. Want er moet veel geregeld en bedacht worden zoals:

 • Wat wil je uitstralen in de portretfoto’s
 • Welk verhaal wil je vertellen met je foto’s
 • Wat voor personal branding foto’s wil je
 • Wat voor foto locatie past daarbij
 • Welke kleding moet je aantrekken voor de fotoshoot
 

Genoeg dingen om over na te denken dus. Het allerbelangrijkste vind ik is dat je dicht bij jezelf blijft en niet teveel kijkt naar hoe andere ondernemers het doen. Zodat de portretfoto’s ook helemaal uitstralen wie jij bent. Want alleen op deze manier zal je ook de klanten aantrekken die met jou een connectie voelen. Die jou kiezen om wie jij bent. Bij een fotoshoot help ik jou van begin tot eind om hierachter te komen.

 

Hoe ziet een professionele fotoshoot eruit?

 

Op maat gemaakte professionele fotoshoot

Wat ik het fantastische vind aan personal branding shoots is dat het op maat gemaakt word. Tijdens een kennismakingsgesprek leer ik de ondernemer goed kennen. Na het gesprek stuur ik ook nog een vragenlijst op om een nog beter beeld te krijgen. Daarna maak ik een moodboard op aan de hand van de antwoorden. In het moodboard vind je de sfeer, kleuren, emoties en het gevoel dat we willen overbrengen in de foto’s. Zo heb jij een duidelijker beeld hoe de foto’s er ongeveer uit komen te zien en of dat passend is bij jou. 

Wanneer dat staat gaan we op zoek naar een passende locatie wat past bij de sfeer van het moodboard. Ik stuur altijd een standaard pdf toe waar fotolocaties instaat waar ik al geweest ben of dat potentie heeft. Ik help je in dat proces en waar je precies op moet letten bij het kiezen van de fotolocatie. Wanneer we de fotolocatie hebben staan gaan we bekijken welke kleding en accessoires je het beste mee kunt nemen. 

Ook bied ik een cliënt closet aan waarin unieke kledingstukken te zien zijn. Elk kledingstuk uit de cliënt closet heeft iets speciaals zoals pailletten, glans of kant. En als laatste bied ik bij de fotoshoots ook visagie aan. Ik werk met twee vaste visagistes waar ik graag mee samenwerk. En deze vrouwen kijken ook echt hoe ze jou mooiste kanten naar voren halen, zonder dat je er als een compleet ander persoon uit ziet.

 

 

Hoe bereid je je voor op een professionele fotoshoot?
Op maat gemaakte professionele fotoshoot, hoe ziet dat eruit?
Professionele fotoshoot inclusief visagie en client closet

Nog even alles op een rijtje van de fotoshoot:

 1. Kennismaking en vragenlijst
 2. Moodboard op maat
 3. Pdf met voorbeeld fotolocaties en hulp bij zoeken
 4. Client closet en advies kleding
 5. Fotoshoot met visagie
 6. Zelf selectie maken uit foto’s
 

Je hoeft de voorbereidingen van een fotoshoot niet alleen te doen

Weet dat een goede fotograaf je helpt in de voorbereidingen. Want een personal branding fotograaf weet wat er allemaal bij komt kijken hoe je het beste als personal brand neergezet kan worden. Vind je het leuk om wat voorbeelden te zien van personal branding shoots die ik heb gedaan? Bekijk dan de blogs hieronder. Foto’s gemaakt voor: https://www.lotusheart.nl/ 

 

Zoek je een portret fotograaf die je kan helpen met de voorbereidingen van een fotoshoot? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk