Gratis masterclass ‘Be your brand’

Wat komt er bij een professionele fotoshoot kijken?

Wat komt er bij een professionele fotoshoot kijken?

 

Het boeken van een professionele fotoshoot is vaak een drempel

Een fotoshoot boeken voor jouw bedrijf als coach. Je vind het super spannend waarschijnlijk. Want je hebt het nog niet eerder gedaan. Je weet nog niet goed wat je kan verwachten. En je wilt het wel in één keer goed doen. Ik begrijp dat helemaal. Een fotoshoot is een investering wat je doet in je bedrijf en je weet niet van te voren wat de uitkomst is. In deze blog wil ik je wat meer vertellen wat er allemaal bij een personal branding shoot komt kijken. En ook om je wat gerust te stellen. Want ik help je als fotograaf van begin tot eind.

 

Wat moet er geregeld worden bij een professionele fotoshoot?

Er komt veel bij een fotoshoot kijken. Want er moet veel geregeld en bedacht worden zoals:

 • Wat wil je uitstralen in de portretfoto’s
 • Welk verhaal wil je vertellen met je foto’s
 • Wat voor personal branding foto’s wil je
 • Wat voor foto locatie past daarbij
 • Welke kleding moet je aantrekken voor de fotoshoot
 

Genoeg dingen om over na te denken dus. Het allerbelangrijkste vind ik is dat je dicht bij jezelf blijft en niet teveel kijkt naar hoe andere ondernemers het doen. Zodat de portretfoto’s ook helemaal uitstralen wie jij bent. Want alleen op deze manier zal je ook de klanten aantrekken die met jou een connectie voelen. Die jou kiezen om wie jij bent. Bij een fotoshoot help ik jou van begin tot eind om hierachter te komen.

 

Hoe ziet een professionele fotoshoot eruit?

 

Op maat gemaakte professionele fotoshoot

Wat ik het fantastische vind aan personal branding shoots is dat het op maat gemaakt word. Tijdens een kennismakingsgesprek leer ik de ondernemer goed kennen. Na het gesprek stuur ik ook nog een vragenlijst op om een nog beter beeld te krijgen. Daarna maak ik een moodboard op aan de hand van de antwoorden. In het moodboard vind je de sfeer, kleuren, emoties en het gevoel dat we willen overbrengen in de foto’s. Zo heb jij een duidelijker beeld hoe de foto’s er ongeveer uit komen te zien en of dat passend is bij jou. 

Wanneer dat staat gaan we op zoek naar een passende locatie wat past bij de sfeer van het moodboard. Ik stuur altijd een standaard pdf toe waar fotolocaties instaan waar ik al geweest ben of dat potentie heeft. Ik help je in dat proces en waar je precies op moet letten bij het kiezen van de fotolocatie. Wanneer we de fotolocatie hebben staan gaan we bekijken welke kleding en accessoires je het beste mee kunt nemen. 

Voorbeelden kleding fotoshoot

Kleding is enorm bepalend voor de foto. Kleding met teksten of drukke prints zou ik niet aanraden voor een fotoshoot. En het is belangrijk dat de kleding past qua kleur op de locatie en bij jouw personal branding.

Om wat extra uit te pakken voor een fotoshoot en te ontzorgen bied ik een cliënt closet aan. Waarin unieke kledingstukken te zien zijn. Elk kledingstuk uit de cliënt closet heeft iets speciaals zoals pailletten, glans of kant. Dit zijn dan ook voorbeelden van kleding dat een mooie, luxe uitstraling geeft in de foto’s.

Voorbeelden kleding fotoshoot natuur

Niet alle kleuren kleding is even mooi bij een fotoshoot in de natuur. Wil je mooi kunnen blenden in de natuur, kies dan voor natuurlijke kleuren of aardetinten. Zelf vind ik dat wit of beige ook heel mooi is in de natuur, omdat je er dan wat meer uitknalt. Maar stel dat je echt wat warmere foto’s wilt, kies dan ook voor warme aardetinten om aan te trekken. 

 

Personal branding shoot met vaste visagie

En als laatste bied ik bij de fotoshoots ook visagie aan. Ik werk met een vaste visagiste waar ik graag mee samenwerk. Ze kijkt ook echt hoe ze jou mooiste kanten naar voren halen, zonder dat je er als een compleet ander persoon uit ziet. Want het is belangrijk dat jij wel als jezelf op de foto komt. Daarnaast mag je tijdens de visagie in de spiegel kijken, zodat je langzaam kunt gaan wennen aan jezelf met make-up.

Hoe bereid je je voor op een professionele fotoshoot?
Op maat gemaakte professionele fotoshoot, hoe ziet dat eruit?
Professionele fotoshoot inclusief visagie en client closet met voorbeelden kleding fotoshoot

Dit zit allemaal bij een professionele fotoshoot:

 1. Kennismaking en vragenlijst
 2. Moodboard op maat
 3. Pdf met voorbeeld fotolocaties en hulp bij zoeken
 4. Client closet en advies kleding
 5. Fotoshoot met visagie
 6. Zelf selectie maken uit foto’s
 7. Instagram ebook om foto’s in te zetten online
 

Je hoeft de voorbereidingen van een fotoshoot niet alleen te doen

Weet dat een goede fotograaf je helpt in de voorbereidingen. Want een personal branding fotograaf weet wat er allemaal bij komt kijken hoe je het beste als personal brand neergezet kan worden. Spreekt mijn werk je aan en ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen en of we een klik hebben? Swipe dan even verder naar onderen om een gratis vrijblijvend gesprek in te plannen.

Fotolocatie: De dellen, Epe https://www.visitheerde.com/natuur/renderklippen-en-de-dellen/de-dellen 

 

 

Fotograaf voor meer zelfvertrouwen

Hil, ik ben Anouk

31 jaar en heb in de loop der jaren heel vele vrouwen mogen fotograferen. Ik werk samen met coaches en bewuste ondernemers en zorg voor prachtige, persoonlijke foto’s met echte emoties en verhalende fotografie voor verbinding. Zodat ze meer impact kunnen maken met hun online zichtbaarheid.

Ik heb een rustige persoonlijkheid en kan goed luisteren. Ook kan ik vrouwen goed op hun gemak stellen, zodat ze echt als haarzelf op de foto komt.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk