Gratis masterclass ‘Be your brand’

Wat is een zakelijke fotoshoot? Hoe ziet een zakelijk portret eruit?

Wat is een zakelijke fotoshoot? Hoe ziet een zakelijke portret eruit?

Het eerste waar mensen vaak aan denken bij een zakelijke foto is dat het professioneel over moet komen. Denk aan een pak, lichte foto’s en in de camera kijkend. Mijn blik op zakelijke fotografie wijkt daar iets van af, op zijn zacht gezegd. Want ik vind de meeste zakelijke foto’s saai en onpersoonlijk. Het kan zoveel leuker en creatiever en dat ga ik je in deze blog laten zien. Ook ga ik je vertellen hoe je dit aan kunt pakken.

Waar moet een zakelijke portretfoto aan voldoen?

  • De persoonlijkheid moet in de foto naar voren komen
  • De fotolocatie zegt iets over de persoon of over de klant die ze aan wilt trekken
  • Kleuren die passen bij haar uitstraling
  • Portret foto van dichtbij dat haar gezicht goed te zien is
 

Zo kijk ik naar zakelijke foto’s of zoals ik het ook wel noem: jouw branding foto’s. Foto’s die helemaal uitstralen wie jij bent. Want dat is wat mij betreft het allerbelangrijkste. Dat de foto’s jou uitstralen en opvallen tussen andere zakelijke foto’s.

Video afspelen over behind the scenes zakelijke fotoshoot
Hoe zorg je voor authentieke branding foto's?

Wat komt er bij een zakelijke fotoshoot kijken?

  • Het eerste en allerbelangrijkste: de fotograaf. Zoek een fotograaf waarbij de stijl en de persoon je aanspreekt. Want een klik hebben is super belangrijk voor hoe jij op de foto overkomt.
  • Zakelijke fotoshoot moodboard: Ik werk zelf altijd met een moodboard aan de hand van een vragenlijst die de klant heeft ingevuld. Zo weet ik wie zij is en wat zij wilt uitstralen. Dit vorm ik om tot een moodboard. Zo weet zij wat de sfeer van de fotoshoot ongeveer word en hoe we de foto’s kunnen maken. Je kunt dit natuurlijk ook zelf doen, zodat de fotograaf een idee heeft wat jou aanspreekt en waarom.
  • Fotoshoot met visagie: Jouw gezicht komt op de foto heel anders over dan in het echt. Het is daarom mooi om een fotoshoot met visagie en haarstyling te boeken. Ik werk zelf met een vaste visagiste, zodat je zelf niet op zoek hoeft. Let op dat de visagiste rekening houd hoe jij normaal je make-up doet. Zodat je niet een ander persoon lijkt.
  • Kleding: Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij kleding. Passen de kleuren bij jouw bedrijf? heb je bijvoorbeeld een huisstijl laten ontwerpen met bepaalde kleuren? Laat deze kleuren dan ook terugkomen in je kleding. Om kleding extra mooi over te laten komen kan je kiezen voor bepaalde stoffen zoals fluweel, kant, satijn, pailletten of linnen.
  • Props: Om een verhaal of gevoel duidelijker te maken kan je gebruik maken van props. Zo werk ik bijvoorbeeld regelmatig met een spiegel of laat ik klanten persoonlijke spullen meenemen. Zoals bijvoorbeeld een boek, edelstenen of iets anders.

Wat als ik geen fotogenieke ben?

Je hoeft niet fotogeniek te zijn om goed op de foto te staan. Zolang jij op je gemak bent bij de fotograaf zal dat helemaal goed komen. Ik pas verschillende dingen toe om iemand op haar gemak te stellen. Zo zet ik bijvoorbeeld muziek op, laat haar bewegen of zorg dat ze meer uit haar hoofd komt. Ik ben zelf hooggevoelig dus kan goed aanvoelen hoe iemand zich voelt. En ik krijg heel vaak terug dat iemand snel op haar gemak was. Dus geen zorgen!

Ik weet niet welke poses ik aan moet nemen bij een fotoshoot

Je hoeft geen poses uit je hoofd te leren of in positie gezet te worden. Ik zorg dat je op een natuurlijke manier poseert, zonder dat het ongemakkelijk voelt. Ik laat je bijvoorbeeld bewegen en af en toe geef ik kleine aanwijzingen. Een fotograaf weet zelf een hoop poses dus daar hoef jij geen verstand van te hebben. Om een idee te krijgen van welke poses ik als fotograaf gebruik kan je de volgende blog bekijken:

https://anoukstrijbos.nl/5-poses-ideeen-bij-een-personal-branding-shoot/

Hoe maak je zakelijke foto's creatiever?
Zakelijke foto's zwolle met visagie

Wat voor foto's passen bij mij als ondernemer?

Wanneer je mij als fotograaf kiest gaan we samen op zoek naar wat je wilt uitstralen. Aan de hand van jouw persoonlijkheid, verhaal en met wie jij wilt samenwerken. We hebben eerst een kennismakingsgesprek om elkaar beter te leren kennen. En wanneer de klik er is stuur ik een vragenlijst naar je toe. Aan de hand van de vragenlijst maak ik een moodboard samen met jou. Daarin vertel ik waarom bepaalde foto’s zijn gekozen. Zodat jij er ook een beter beeld bij krijgt. Wanneer je standaard foto’s met laptop wilt zit je bij mij niet goed. We maken samen een fotoshoot dat helemaal jou uitstraalt!

Hoe ziet een zakelijke fotoshoot eruit?

De fotoshoot start met visagie en haarstyling op de locatie. Wanneer de fotoshoot in de natuur is en we hebben elektriciteit nodig, starten we bij iemand thuis. En anders beginnen we op de locatie. Visagie duurt meestal zo’n anderhalf uur. Wanneer jij lekker in de watten bent gelegd, gaan we kledingsetjes bepalen per plek. Van te voren hebben we dat samen uitgekozen. Of ik heb kleding uit de cliënt closet mee. Houd rekening met zo’n 3 setjes kleding. Zo heb je genoeg afwisseling voor de fotoshoot. De fotoshoot zelf duurt zo’n 2 uur en geloof mij, de tijd vliegt voorbij. We kletsen tussendoor en af en toe geef ik wat aanwijzingen. Ik zorg voor een relaxte sfeer, want ik wil dat je ontspannen bent en jezelf kunt zijn. 

Wat komt er bij een zakelijke fotoshoot kijken?
Wat is een zakelijke portret fotoshoot?
Hoe ziet een branding fotoshoot eruit?

Wil jij ook een zakelijke fotoshoot die creatief is en jou uitstraalt?

Ben jij na het lezen van deze blog helemaal enthousiast geworden om een fotoshoot voor jouw bedrijf in te zetten? Creatieve foto’s die opvallen tussen alle andere standaard zakelijke foto’s? Foto’s die jou uitstralen en de juiste mensen aan zal trekken? Dan help ik jou graag! Je kunt een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij inplannen en je kunt me alles dan vragen!

Ik weet niet welke poses ik aan moet nemen bij een zakelijke fotoshoot
Fotoshoot ideeen voor creatieve zakelijke foto's
Wat voor zakelijke foto's passen bij mij als ondernemer?
Wat als ik niet fotogeniek ben?

Fotoshoot Kampen

De fotoshoot vond plaats in het prachtige park van Kampen. We gingen voor een heerlijke zomerse vibe. 

Foto’s voor Antoinet: https://www.ateliermurier.nl/

Fotograaf voor meer zelfvertrouwen

Ik ben fotograaf in Kampen

Hi! Ik ben Anouk, 30 jaar en ben al bijna 4 jaar personal branding fotograaf. Ik werk samen met coaches en therapeuten en zorg voor prachtige, persoonlijke foto’s met echte emoties en verhalende fotografie. Zodat ze meer impact kunnen maken met hun online zichtbaarheid.

Goed, dan nu nog iets persoonlijks over mij. Ik ben een echte romanticus, want ik ben dol op bloemen, kaarsjes en romcoms. Ik ben een echte zoetekauw en dierenvriend. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met de mensen die dichtbij mij staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk