Gratis masterclass ‘Be your brand’

Wat is personal branding fotoshoot?

Wat is personal branding fotografie? 

Personal branding fotografie is een op maat gemaakte fotoshoot wat helemaal bij jou en jouw bedrijf past. Denk daarbij aan de hele look en feel van jouw bedrijf vastgelegd in foto’s.  Een branding fotoshoot wat helemaal doordacht is waarin de authentieke jij naar voren komt en je op deze manier ook de juiste klanten aantrekt.

Denk daarbij aan:

 • Verschillende emoties die jouw persoonlijkheid laat zien
 • Haar en make-up artiest die zorgt dat je extra mooi op de foto overkomt
 • Met wie je wilt samenwerken en wilt aantrekken 
 • Personal branding: Wat jouw verhaal is en waarom jij doet wat je doet
 • Huisstijlkleuren
 • Fotolocatie met juiste look & feel
 • Kleding & styling
 • Props om verhaal of personal brand te versterken

 

Wat is personal branding?

Personal branding betekent dat je van jezelf een merk maakt. Denk daar bijvoorbeeld aan jouw kernwaarden, hoe jij in het leven staat, de look en feel van jouw bedrijf, waarom jij doet wat je doet en voor wie. Door personal branding toe te passen zorg je dat mensen jou kiezen om wie je bent, omdat ze een connectie met jou voelen.

 

wat doet een personal branding fotograaf?

Een branding fotograaf helpt klanten aan een visueel, persoonlijk merk. Een personal branding fotograaf denkt echt mee in het juiste gevoel overbrengen, wat je wilt vertellen online en wat je wilt uitstralen. Ik werk veel met emoties en storytelling. Zodat een foto veel meer impact maakt dan alleen mooi zijn, maar mensen raakt en verbind met jou en echt jouw energie word overgebracht,

 

Waarom  personal branding fotografie?

Tegenwoordig gaat bijna alles online en is het ook belangrijk dat jij laat zien dat je een mens bent. Daarnaast is het ook belangrijk dat mensen een connectie met jou voelen. Jou leren kennen. Een foto is het eerste wat mensen zien wanneer ze op jouw website komen of op jouw social media kanalen kijken. De eerste indruk is dus super belangrijk. Want je wil professionaliteit uitstralen, maar ook dat mensen meteen een fijn gevoel bij je krijgen. Dat ze denken, wauw met haar wil ik samenwerken! En door branding fotografie op een manier toe te passen dat jou en jouw doelgroep reflecteert, bereik je deze mensen. En zorg je voor de verbinding.

''Ik ben overweldigd door de vele complimenten die ik ontvang over mijn nieuwe foto's. Het leukste compliment dat ik kreeg, luidde: "Jouw nieuwe foto's zijn zeer mooi en spreken tot de verbeelding! Ga zo door!" Het bevestigt voor mij dat de samenwerking met Anouk de juiste keuze was. Het is een droom die uitkomt om met Anouk te werken, en de volgende shoot in de zomer staat al gepland, met vast nog meer in het verschiet.''
Studio Hypnose
Waarom zou je een branding fotoshoot laten maken?
Wat is een personal branding fotoshoot? En wat doet een personal branding fotograaf?
Wat doet een personal branding fotograafomgeving Zwolle Apeldoorn

Hi, ik ben branding fotograaf

Ik ben Anouk, 31 jaar en ben 5 jaar personal branding fotograaf. Ik werk samen met vrouwelijke coaches en zelfbewuste ondernemers en zorg voor prachtige, persoonlijke foto’s met echte emoties en verhalende fotografie. Zodat ze meer impact kunnen maken met hun online zichtbaarheid en kunnen verbinden met hun doelgroep.

Goed, dan nu nog iets persoonlijks over mij. Ik ben een echte romanticus, want ik ben dol op bloemen, kaarsjes en romcoms.  Ben een dromer en visualiseer veel. Ik ben een echte zoetekauw en dierenvriend. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met de mensen die dichtbij mij staan.

Hoe gaat een personal branding fotoshoot in zijn werk?

1. Allereerst gaan we kennismaken, want ik vind het super belangrijk dat we een goede klik hebben. Want we gaan allebei voor een uitgebreide samenwerking en daarbij is het belangrijk dat jij je goed voelt bij mij. Eerst wil ik jou als persoon zo goed mogelijk leren kennen. Na het gesprek krijg je een vragenlijst opgestuurd waarbij ik een duidelijk beeld krijg wat je wilt uitstralen en wie jij bent als persoon.

2. Daarna maak ik een moodboard voor jou op Pinterest, daarbij houd ik rekening met persoonlijke eigenschappen. In het moodboard staat de sfeer, kleurgebruik, emoties en storytelling. Wanneer jij je helemaal goed voelt bij de ideeën voor de personal branding fotoshoot kunnen we de fotoshoot in gaan plannen.

3. Dan gaan we op zoek naar een locatie wat helemaal bij jou past. We kiezen samen kledingsetjes uit dat mooi uit komt op de foto en wat bij jou past. Ook werk ik als fotograaf samen met een visagiste: Ze maakt je prachtig op en styled je haar. Zij zorgt dat je ontspannen de fotoshoot start en vol zelfvertrouwen de fotoshoot in gaat.

4. Tijdens de fotoshoot begeleid ik jou en stel op jou gemak. Ik doe niet veel aan poseren, maar laat je vrij bewegen. Zodat je echt als jezelf op de foto komt.

5. Na de fotoshoot kan je de foto’s voor al je online uitingen gebruiken. En ontvang je van mij een Instagram gids, zodat je ook weet hoe je de foto’s op de juiste manier kunt gaan inzetten. 

Kwetsbare branding foto's als spirituele ondernemer noortje

Brand fotografie zorgt voor verbinding

Goede branding foto’s worden vaak nog onderschat. Het is zoveel meer dan mooie foto’s. Door de juiste branding foto’s te maken zorg je voor verbinding met jouw ideale klant. Je gaat mensen raken met foto’s of zorgt voor herkenning. 

Ik zorg dat jouw brand fotoshoot jou reflecteert. Dus jouw verhaal, persoonlijkheid en waarden door middel van emoties en storytelling toe te passen. 

Zodat mensen in één oogopslag al het juiste gevoel bij je krijgen of niet. Want je wilt natuurlijk alleen de juiste mensen aantrekken.

Hoe bereid je je voor op een fotoshoot?

 1. Bedenk welk gevoel je wilt uitstralen in de branding foto’s en welke mensen je hiermee wilt aantrekken
 2. Kies een fotograaf uit waar jij een klik mee voelt en waarbij de fotografie stijl aansluit bij jouw bedrijf
 3. Maak een moodboard met foto’s die jou aanspreken.
 4. Ga dan samen met de fotograaf bekijken wat voor foto’s bij jou passen.
 5. Kies een fotolocatie uit dat past bij het concept. Houd rekening dat een buiten locatie wat onzekerder is vanwege het weer. Maar uit eigen ervaring zijn vrouwen veel sneller op hun gemak in de natuur dan op een binnenlocatie
 6. Kies kleding uit dat past bij de sfeer van het moodboard en jouw brand
 7. Regel een visagiste die jouw haar en make-up doet, zodat je die stress niet hebt en jouw gezicht mooi en fris overkomt op de foto. Ik werk zelf met een vaste visagiste.
 8. Kies eventuele props uit om jouw brand en foto’s te versterken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat levert personal branding fotografie mij op?

 • Je laat mensen verbinden met jou en verkopen is verbinding
 • Je trekt jouw ideale klant aan, doordat dit word meegenomen in de voorbereidingen van de fotoshoot
 • De personal branding fotoshoot laat een nieuwe versie van jou zien
  Waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt en jezelf als ondernemer serieus gaat nemen
 • Je bent gemotiveerd om nog meer zichtbaar te zijn, omdat je prachtige foto’s hebt waar je trots op bent
 • Door gebruik te maken van kwetsbare en krachtige foto’s zorg je voor meer impact.

Wat klanten zeggen

Hoe ziet personal branding fotografie eruit?
Spontane portret foto vrouw tijdens personal branding fotoshoot

Ik zeg ja tegen mezelf en ja tegen groei

Alleen al door de stap te nemen en ja te zeggen tegen jezelf en tegen groei neem jij de volgende stap in jouw bedrijf. En het lijkt mij heel mooi om jou hierbij te gaan helpen. Om jouw groei en potentie vast te leggen in een branding shoot. En je op deze manier de juiste mensen aantrekt en afstoot. Om zo het bedrijf te krijgen waar je van droomt. Weet dat jij helemaal goed bent zoals je nu bent, je hoeft niet eerst iets behaald te hebben om het waard te zijn om op de foto te komen.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen en of de klik er is? Plan dan een kennismakingsgesprek in. Ik kan niet wachten om kennis te maken met je en samen een fantastische branding fotoshoot neer te zetten!

Ik ben de branding fotograaf voor jou als je:

 • Kwetsbare en krachtige foto’s wilt
 • Ander soort foto’s wilt dan standaard laptopfoto’s, creatieve foto’s waardoor je je onderscheid
 • Foto’s wilt met een verhaal voor meer impact
 • Echt als jezelf op de foto wilt komen
 • Een fotograaf die met je meedenkt van begin tot eind (concept, kleding, props, locatie, inzetten foto’s)

Branding fotografie voorbeelden

Laat je inspireren door deze brandig fotografie voorbeelden en bedenk waar jij blij van word en wat kloppend zou voelen bij jouw personal brand. Weet dat ik met je meedenk als je dit nog moeilijk vind.

Branding fotografie voor Noortje Dietz

Branding fotograaf voor spirituele ondernemer
Creatieve personal branding fotoshoot ideeen
Branding fotografie inzetten voor jouw bedrijf
Wat komt er bij personal branding fotografie kijken?
Wat houd een personal branding fotoshoot in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk