Gratis masterclass ‘Be your brand’

Waarom ik personal branding fotograaf ben

Mijn reis naar branding fotograaf

Vanaf mijn 14e was ik al bezig met fotografie. Ik begon met zelfportretten, want ik durfde nog geen andere mensen op de foto te zetten. De zelfportretten deelde ik ook online en dat werd door steeds meer mensen gezien. Ik nam elke opdracht aan die van me gevraagd werd. Want ik wilde overal het beste in worden. Vaak denken mensen bij een fotograaf dat ze alle takken van fotografie kan. Ik dacht dat ook. Maar dat is natuurlijk niet zo. Elke fotograaf is goed in een bepaalde tak van fotografie. En ik wilde die van mij gaan ontdekken. Ik maakte portretten, familiefoto’s en newbornfoto’s. Maar deed ook trouwreportage’s, modeshoots en vastgoed.

Ik merkte op een gegeven moment dat ik mode fotografie heel erg leuk vond, omdat ik concepten kon bedenken. Ik bedacht de locatie, kleding, het model en koos een team uit. Dat was allemaal op vrije basis. Want de modewereld was niet wat voor mij en miste de oprechtheid. Het voelde allemaal een beetje te nep en te geposeerd. Maar het 1 op 1 werken met een vrouw vond ik wel heel erg leuk. Daar wilde ik verder mee.

Op een gegeven moment was ik klaar met mijn studie Media en Vormgeving en de Fotovakschool. Ik wilde niet zzp’er worden dus ik koos voor een loondienst baan als vastgoed fotograaf.

Wat is het verschil tussen een branding fotograaf en portret fotograaf?

Na 6 jaar daar gewerkt te hebben voelde ik me vast zitten. Ik wilde meer vrijheid, creativiteit en mijn eigen ding kunnen doen in fotografie. Portretfotografie trok mij het meeste hierin aan en daar lag mijn kracht. Toen bedacht ik mij dat ik vrouwelijke ondernemers wilde fotograferen. Niet op de zakelijke, standaard manier, maar op een authentieke manier dat bij de persoon past. De persoon als uitgangspunt gebruiken om de fotoshoot neer te zetten. Zodat het helemaal uitstraalde wie zij is.

Eerst durfde ik mezelf nog geen personal branding fotograaf te noemen, want ik wist geen eens precies wat het inhield. Maar toen ik mij er meer in begon te verdiepen was dat precies wat ik al deed. Een personal branding fotoshoot wat om jou als personal brand draait.

Ik werkte als personal branding fotograaf met alle soorten vrouwelijke ondernemers

Ik werkte eerst met alle soorten vrouwelijke ondernemers. maar merkte dat dat niet altijd goed matchte. Ze keken anders naar hoe ze zichzelf wilde laten zien. Terwijl ik dacht, je mag gewoon jezelf zijn! Toen heb ik op een gegeven moment gekozen voor niche, coaches. Omdat deze vrouwen ook gevoelig zijn, kwetsbaar en krachtig willen zijn en ervaringsdeskundige zijn. Vanuit hun eigen verhaal en ervaring nu andere mensen willen helpen. En dat paste heel goed bij de manier hoe ik mensen vastleg.

Een niche kiezen als personal branding fotograaf

Een nieuwe doelgroep kiezen heeft enorm veel veranderd voor mij en mijn bedrijf. Ik kreeg veel meer mensen op mijn pad die hetzelfde stonden in het ondernemen als ik. Die persoonlijke durfde te zijn en kwetsbaar. En ook al die kanten van zichzelf wilde laten vastleggen. Mensen waar ik meteen een fijne klik mee had en de meest diepgaande gesprekken mee had. 

Wat was ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt! Want een duidelijke niche kiezen kan best spannend zijn. Je hebt het gevoel dat je jezelf aan het beperken bent. Terwijl je eigenlijk veel specifieker bent en veel makkelijker de juiste mensen aantrekt.

Mijn doelgroep laat mij creatief zijn

Coaches kiezen mij als hun fotograaf, omdat ze zich vertrouwd voelen bij mij. Omdat ze mijn werk prachtig vinden. En de echte persoonlijkheid willen laten vastleggen. Ze laten mij creatief zijn en dat maakt mij enorm dankbaar als mens en fotograaf.

Waarom personal branding fotograaf?
Soms zijn bepaalde keuzes maken spannend. Weet je niet wat het met je bedrijf gaat doen. Maar soms moet je de sprong in het diepe maken en ontdekken wat het gaat doen. Als ik te bang was geweest had ik helemaal niet zulke leuke klanten gehad. Waren mijn branding foto's misschien ook veel minder creatief geweest. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen hoe mijn reis als fotograaf is geweest. Laat gerust een reactie achter, vind ik leuk! Foto's zijn gemaakt op de Schaapskooi in Heerde.
Fotograaf voor meer zelfvertrouwen

Hil, ik ben Anouk

31 jaar en heb in de loop der jaren heel vele vrouwen mogen fotograferen. Ik werk samen met coaches en bewuste ondernemers en zorg voor prachtige, persoonlijke foto’s met echte emoties en verhalende fotografie voor verbinding. Zodat ze meer impact kunnen maken met hun online zichtbaarheid.

Ik heb een rustige persoonlijkheid en kan goed luisteren. Ook kan ik vrouwen goed op hun gemak stellen, zodat ze echt als haarzelf op de foto komt.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk