Een paar jaar terug heb ik een hele mooie bruiloft mogen fotograferen in Toscane. Ik deed de fotografie en mijn vriend met zijn broer deden de video. Na de bruiloft hadden we nog een korte vakantie eraan geplakt om wat meer van Toscane te kunnen zien. We hadden een prachtig plekje dichtbij San Gimignano met uitzicht over de heuvels. Helaas kreeg ik de creditcard niet op tijd binnen en konden we dus geen auto huren. Dat waren een paar dure taxi ritjes als gevolg. Dus ik wist dat we nog een keer terug wilden om meer te kunnen zien.

Dit jaar zijn we met de auto naar Toscane gegaan, dat was even een flinke rit, maar wauw wat een mooie omgeving! We zaten hoog in de bergen, maar toch redelijk dicht bij wat mooie plaatsjes. Zoals Arezzo en Anghiari. Het is gewoon net een beetje alsof je terug gaat in de tijd. Super oude gebouwen en die sfeer is zo mooi daar! Dag 2 zijn we ‘s avonds naar Arezzo gegaan. Een heel mooi, oud stadje met wel wat hellingen.

We zijn ook naar Florence geweest, maar het was er zo druk met toeristen dat we dat eigenlijk niet dat de mooiste plek vonden. Maar de Duomo was wel echt heel erg mooi. Al die details die erin te zien zijn, echt een kunstwerk. We zijn daar eigenlijk maar 3 uur geweest, want we waren zo moe van het lopen dat we het wel snel weer gezien hadden. Ohja en de ijsjes zijn ook belachelijk duur, 9 euro per bolletje!

Na het dagje wandelen waar we wel even toe aan relaxen! Op 100 meter afstand hadden we een zwembad met het uitzicht over de bergen, geen verkeerd plekje dus. En we hadden ook 2 Nederlandse buren die er toen ook toevallig waren dus konden mooi ervaringen delen met elkaar, altijd handig.

Na wat goede tips van de buren zijn we naar Anghiari gereden, een klein middeleeuws stadje waar je lekker veel hoogteverschillen had. Het was er op dat moment ook heel rustig dus ik kon mij lekker uitleven met de camera. Allemaal kleine, smalle straatjes met mooie bloemen.

En dan nu een stukje natuur, want we hadden echt de mooiste uitzichten als we door de bergen reden!

Zondag hebben we het laatste plekje bezocht richting een meer, waar een mooi plaatsje was met uitzicht op het water. Dat plaatsje heette Castiglione Del Lago. We kwamen daar ook een prachtige kerk tegen, wat zeker een aanrader is om even in te kijken!

Dat was onze vakantie! Ik hoop dat je het leuk vond om te zien! Laat je even weten wat je ervan vond in een reactie hieronder?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *