Gratis masterclass ‘Be your brand’

Personal branding fotoshoot Annemiek Koudijs gedragsdeskundige

Personal branding fotoshoot Annemiek Koudijs gedragsdeskundige

 

Voorbereidingen fotoshoot

Wanneer een onderneemster interesse heeft in een fotoshoot plannen we altijd eerst een kennismakingsgesprek in. Want een klik hebben is super belangrijk. Zo deed ik ook een kennismakingsgesprek met Annemiek, waarbij we meteen een fijne klik voelde. Ze vond het nog wat moeilijk wat ze precies wilde uitstralen, behalve dat ze professioneel zou overkomen. Om erachter te komen wat iemand wilt uitstralen werk ik met een uitgebreide vragenlijst, waardoor ik een beter idee krijg wie de persoon is en hoe we haar op de foto gaan zetten. Om te laten zien wat mijn ideeën daarin zijn maak ik een moodboard op maat voor elke klant.

Moodboard fotoshoot

Het moodboard is bedoeld om te laten zien wat voor beeld ik bij haar heb gekregen. Welke emoties we kunnen laten zien, welke sfeer daarbij past, wat voor props we eventueel kunnen gebruiken en hoe de uitstraling eruit gaat zien. We besloten bij Annemiek om een combinatie te doen van wat vrijere foto’s en wat zakelijkere. 

 

Hoe gaat een personal branding fotoshoot in zijn werk?

We begonnen de fotoshoot bij mij thuis, waarin Annemiek lekker in de watten werd gelegd door de visagiste Sayrona. Ze bespraken samen hoe haar make-up en haar eruit mocht zien en ging toen aan de slag. Daarna reden we door naar strand Horst. Een buiten locatie is fijn om te beginnen, omdat je dan lekker vrij kan bewegen en makkelijk op je gemak bent. Annemiek was heel snel op haar gemak, waardoor ze lekker haar ding deed en ik alles mooi kon vastleggen. Ik hield rekening met staande en liggend foto’s en verschillende emoties, zodat ze een mooie afwisseling had. Na strand Horst reden we door naar Atelier Murier in Kampen waar we voor de zakelijke look gingen. We kosten voor neutrale kleuren die zorgen voor mooie, rustige foto’s. We maakten in verschillende hoeken foto’s voor een mooie afwisseling. In de shoot hebben we verschillende dingen laten zien: spontaniteit, mediteren, dromen, vrijheid, uitgeblust zijn en verward. Rekening houdend met persoonlijke eigenschappen, maar ook angsten en verlangens van haar ideale klant.

Swipe naar beneden om de eindresultaten te bekijken 

 

Hoe heeft Annemiek de fotoshoot ervaren?

Ja dat klopt! En dat vind ik juist zo leuk aan het hele proces. Samen ontdekken wat bij jou en jouw bedrijf past. Jou in de watten leggen en een zelfverzekerde boost geven. Want dat vergeten sommige mensen wel eens. Een fotoshoot is niet alleen een product, maar een ervaring. En ik krijg heel vaak terug van klanten dat hun persoonlijkheid te zien is en ze zich mooi voelen. En dat vind ik het allerbelangrijkste!

Waar liep je tegenaan voordat je de fotoshoot hebt gedaan? Waar liep je tegenaan in jouw bedrijf of op persoonlijk vlak?
Ik wilde wel graag iets met Social media gaan doen, maar zag het zeker niet zitten om iedere keer foto’s te moeten maken. Ik wilde het graag in één keer goed aanpakken.
 
Welke bezwaren/ angsten had je voordat je bij mij terecht kwam?
Ik zou het niet direct angsten noemen, maar het is wel spannend om voor de camera te gaan staan.
 
Hoe vond je de voorbereidingen gaan voorafgaand aan de fotoshoot? 
Het contact met jou was heel laagdrempelig en prettig. Je dacht goed mee over wat ik wilde uitstralen en stelde daar over kritische vragen die mij aan het denken hebben gezet.
 
Hoe heb je de fotoshoot zelf ervaren? Wat vond je het allerfijnste van onze samenwerking?
Jouw vrolijke energie zorgde er voor dat ik mij snel op mijn gemak voelde.
 
Wat vind je van het eindresultaat? Is het wat je verwacht had? 
Ik vind het vooral mooi dat het professionele foto’s zijn, zonder dat er al te veel geposeerd is. Ik vind de spontane foto’s het allerleukste.
 
Heeft de fotoshoot ook iets aan jou veranderd? De manier hoe je naar jezelf kijkt? 
Het is leuk om jezelf zo terug te zien op foto’s! Het is vooral leuk dat de verschillende kanten die ik in mij heb nu ook op beeld zijn vastgelegd. Het heeft mij wel een trots gevoel gegeven over mezelf.

 

Review fotoshoot

 

Vanaf het eerste moment had ik een prettig contact met Anouk. Ze dacht actief mee over wat ik met de foto’s wilde bereiken en hoe we dat konden aanpakken. De vragenlijst die ik van te voren moest invullen hielp mij nog scherper in beeld te krijgen wat ik wilde uitstralen op de foto’s. Op de dag zelf hebben vooral ook veel gelachen en was de sfeer heel ontspannen. En dat alles leverde uiteindelijk een fantastische eindresultaat op waar ik heel blij mee ben! Het blijft gek om jezelf zo op beeld terug te zien, maar als ik naar de foto’s terug kijk dan geeft mij dat een trots gevoel.

Foto’s voor: Annemiek Koudijs

Haar en visagie: Beauty by Sayrona 

Fotolocatie: Strand Horst en Atelier Murier 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk