Gratis masterclass ‘Be your brand’

Anouk Strijbos

Vrouwelijke portret fotograaf

Foto’s die jouw kern laten zien en zorgt voor meer zelfvertrouwen.

"Op mijn 14e begon mijn liefde voor fotograferen. Door fotografie ben ik meer van de natuur, het licht en de kleine dingen gaan genieten. "

- Anouk

Mijn verhaal als portret fotograaf

Al snel begon ik met zelfportretten te maken, omdat ik nog geen andere mensen op de foto durfde te zetten. Eerst als zelfexpressie, maar later begon ik ook andere mensen vast te leggen. Na mijn studies Media & Vormgeving en Fotografie heb ik een paar jaar in de vastgoedfotografie gezeten. Het was leuk werk, want ik ontmoette veel mensen, maar miste daarbij wel de creativiteit en connecties met mensen.
Het kriebelde al een tijdje om mijn eigen bedrijf te beginnen, maar ik was te bang om de stap te nemen. Vooral ook omdat veel mensen in mijn omgeving zeiden dat je daar niet van kan leven. Ik was bang dat ik niet onderscheidend genoeg was, welke doelgroep nou echt bij mij paste en er niet genoeg inkomen uit kon halen om van te leven.

Waarom zou je een vrouwelijke fotograaf kiezen?
Vrouwelijke fotograaf voor branding fotografie

Totdat ik niet meer langer luisterde naar mijn angst maar naar mijn verlangen om deze droom waar te maken

5 jaar geleden besloot ik er helemaal voor te gaan. Ik had de doelgroep gevonden waar ik blij van werd: persoonlijke coaches en bewuste ondernemers die vanuit hun eigen ervaring andere mensen helpen. En dit paste ook heel goed bij mijn fotografie. Ook is het een enorm leuke doelgroep om mee te werken.

Ik ben toen meteen begonnen met mensen mij zo goed mogelijk leren kennen via Instagram. Ik ben veel zichtbaar via video en foto’s, vertel mijn ondernemersreis, mooie en kwetsbare kanten, grappige momenten en inspiratie. En ik merkte dat hoe meer ik mijzelf liet zien op de manier dat bij mij paste, hoe meer ik ook de klanten aantrok die bij mij passen. En dat wilde ik ook in de foto’s terug laten komen.

Ik ben mij nog meer gaan verdiepen in hoe ik echt de persoon op de foto krijg en welke vragen ik daarin moet stellen. Gelukkig is dat niet heel moeilijk voor mij, want ik ben zelf ook dol op diepere gesprekken voeren en mensen leren kennen. Ik begon meer in verhalen te denken en hoe we haar verhaal in foto’s kunnen vertellen. Door attributen te gebruiken, een locatie of door emoties te laten zien.

Vrouwelijke branding fotograaf voor meer zelfvertrouwen

Fotoshoot voor meer zelfacceptatie en zelfvertrouwen

Ik merkte dat er steeds meer gebeurde tijdens de fotoshoots. Er kwamen allerlei emoties los, er werd gedanst, gelachen, soms gehuild en ze kwamen meer tot zichzelf. Ook ben ik zelf hulp gaan zoeken om dichter bij mezelf te komen en deze tools neem ik ook mee tijdens een fotoshoot om de pure jou te zien.
Zo is mijn reis tot creatieve personal branding fotograaf ontstaan en blijf ik mij altijd nog ontwikkelen. Want ontwikkeling op persoonlijk en zakelijk gebied vind ik super waardevol.
Daarbij is het belangrijk dat we een connectie hebben, omdat de fotoshoot dan zoveel waardevoller word. Ik wil dat je je compleet op je gemak voelt bij mij, zodat je jezelf kan laten zien en openstelt. Want alleen zo krijg ik de échte jij op de foto.

Wat mij onderscheidt van andere fotografen is wie ik ben, mijn fotografiestijl en manier van werken. Ik kan vrouwen makkelijk op hun gemak stellen door mijn energie en zorg voor een veilige plek waarin alles er mag zijn.

Door deze fotoshoot ontstonden er prachtige transformaties van onzeker naar meer zelfacceptatie en zelfvertrouwen. Het is echt een prachtig cadeau voor jezelf!

Liefs, Anouk

Wat anderen zeggen ..

Mijn kernwaarden

01.

Creativiteit

Creativiteit in mijn fotografie vind ik erg belangrijk. Wanneer vrouwen mij de ruimte geven om creatief te zijn, gaat mijn creatieve brein aan en ontstaan er waanzinnige foto’s.

02.

Authenticiteit

Niet jouw masker, maar jouw echte persoonlijkheid wil ik vastleggen. Omdat ik geloof dat je dan op je krachtigst bent en de voldoening haalt uit jezelf en je bedrijf.

03.

Vertrouwen

Vertrouwen in een samenwerking en in mij dat ik er alles aan doe om een geweldige fotoshoot neer te zetten. Vertrouwen dat het bij mij goed komt en jij helemaal jezelf bloot kunt geven.

04

Vrijheid

Ik ben iemand die veel vrijheid nodig heeft en graag dingen op haar eigen manier doet. En dat vind ik belangrijk in mijn leven. De vrijheid in het leven.

05.

Kwetsbaarheid

Ik geloof dat kwetsbaarheid zorgt voor echte verbinding. Dat vind ik in mijn werk en in relaties met anderen erg belangrijk. 

06

Respect

De één is niet beter dan de ander. Daarom sta ik voor gelijke behandeling, eerlijkheid en elkaar met respect behandelen. 

Get to know Anouk

Video afspelen
Woont
Samen met vriend en 2 konijnen, Guus en Muffin, in het mooie oude stadje Kampen.  
Valkuil is
te chaotisch in mijn hoofd zijn. Als creatief persoon doe ik soms te veel door elkaar heen.
Is regelmatig
aan het zingen en dansen in de woonkamer
Kan heel goed
luisteren. Krijg dit ook regelmatig te horen van anderen
Is gek op
dieren, maar vooral op mijn twee konijnen. Ik laat ze dagelijks lekker door de woonkamer hupsen en geniet ervan wanneer ze tegen elkaar aan liggen
Vind inspiratie in
de natuur waar ik veel rust en creativiteit op doe. Maar ook vind ik inspiratie in licht, verhalen en kunst.
Is een echte
introvert, maar wanneer ik mij op mijn gemak voel kan ik heel veel kletsen