Download gratis e-book 8 TIPS VOOR BETERE SELFIES

Anouk Strijbos

Vrouwelijke portret fotograaf

"Op mijn 14e begon mijn liefde voor fotograferen. Door fotografie ben ik meer van de natuur, het licht en de kleine dingen gaan genieten. "

- Anouk

Het gezicht achter de camera

Al snel begon ik met zelfportretten te maken, omdat ik nog geen andere mensen op de foto durfde te zetten. Mijn liefde voor portretten maken begon dus al snel.
Na mijn studies Media & Vormgeving en Fotografie heb ik een paar jaar in de vastgoedfotografie gezeten. Het was leuk werk, want ik ontmoette veel mensen, maar miste daarbij wel de creativiteit en connecties met mensen.
Het kriebelde al een tijdje om mijn eigen bedrijf te beginnen, maar ik was te bang om de stap te nemen. Vooral ook omdat veel mensen in mijn omgeving zeiden dat je daar niet van kan leven. Ik was bang dat ik niet onderscheidend genoeg was, welke doelgroep nou echt bij mij paste en er niet genoeg inkomen uit kon halen om van te leven.
Ik merkte dat hoe meer ik mijzelf liet zien op de manier dat bij mij paste, hoe meer ik ook de klanten aantrok die bij mij pasten

Totdat ik niet meer langer luisterde naar mijn angst maar naar mijn verlangen om deze droom waar te maken

3 jaar geleden besloot ik er helemaal voor te gaan. Ik had de doelgroep gevonden waar ik blij van word, vrouwelijke ondernemers die ondernemen op gevoel en werken vanuit hun eigen ervaring. En kan daar helemaal mijn ei in kwijt!


Ik ben meteen begonnen met mensen mij zo goed mogelijk leren kennen via Instagram. Ik ben veel zichtbaar via video en foto’s, vertel mijn ondernemersreis, mooie en kwetsbare kanten, grappige momenten en inspiratie. En ik merkte dat hoe meer ik mijzelf liet zien op de manier dat bij mij paste, hoe meer ik ook de klanten aantrok die bij mij passen. En dat wilde ik ook in de foto’s terug laten komen.


Ik ben mij nog meer gaan verdiepen in hoe ik echt de persoon op de foto krijg en welke vragen ik daarin moet stellen. Gelukkig is dat niet heel moeilijk voor mij, want ik ben zelf ook dol op diepere gesprekken voeren en mensen leren kennen. Ik begon meer in verhalen te denken en hoe we jouw verhaal in foto’s kunnen vertellen. Door attributen te gebruiken, een locatie of door emoties te laten zien.

Er gebeurde iets tijdens de fotoshoots

Ik merkte ook dat er steeds meer gebeurde tijdens de fotoshoots. Er kwamen allerlei emoties los, er werd gedanst, gelachen, soms gehuild en ze kwamen meer tot zichzelf. Je krijgt een mooie afwisseling van foto’s, waardoor het heel breed ingezet kan worden voor je teksten en je ziet ook echt iemands persoonlijkheid duidelijk terug.
Zo is mijn reis tot creatieve personal branding fotograaf ontstaan en blijf ik mij altijd nog ontwikkelen. Want ontwikkeling op persoonlijk en zakelijk gebied vind ik super waardevol.
Daarbij is het belangrijk dat we een connectie hebben, omdat de fotoshoot dan zoveel waardevoller word. Ik wil dat je je compleet op je gemak voelt bij mij, zodat je jezelf kan laten zien en openstelt. Want alleen zo krijg ik de Èchte jij op de foto.

Wat mij onderscheidt van andere fotografen is wie ik ben, mijn fotografiestijl en manier van werken. Ik wil zo goed mogelijk jouw persoonlijkheid en verhaal vastleggen.

Liefs, Anouk

Get to know Anouk

Video afspelen
Woont
Samen met vriend en 2 konijnen, Guus en Muffin, in het mooie oude stadje Kampen. Β 
Valkuil is
te chaotisch in mijn hoofd zijn. Als creatief persoon doe ik soms te veel door elkaar heen.
Is regelmatig
aan het zingen en dansen in de woonkamer
Kan heel goed
luisteren. Krijg dit ook regelmatig te horen van anderen
Is gek op
dieren, maar vooral op mijn twee konijnen. Ik laat ze dagelijks lekker door de woonkamer hupsen en geniet ervan wanneer ze tegen elkaar aan liggen
Vind inspiratie in
de natuur waar ik veel rust en creativiteit krijg. Ik spreek ook regelmatig met andere ondernemers af tijdens een fijne wandeling om elkaar weer verder te helpen
Is een echte
introvert, maar wanneer ik mij op mijn gemak voel kan ik heel veel kletsen
Eet elke dag
hagelslag en het pak gaat zelfs mee op vakantie