‘BE PERSONAL’ zelfportret

Je bent actief op social media, maar hebt weinig tot geen foto’s van jezelf. Je vind het belangrijk dat de foto’s uitstralen wie je bent, maar weet nog niet hoe. Je wilt graag je eigen stijl ontdekken dat helemaal bij jou en je bedrijf past.

In deze cursus leer jij de basis van fotografie, hoe je een zelfportret maakt en hoe je je persoonlijkheid terug kan laten komen. Ik geef jou informatie over fotografie, zodat je de basis leert om een goede foto te maken. Daarna gaan we aan de slag met zelfportretten. Elke week krijg je een opdracht om een zelfportret te maken met een bepaald onderwerp. In een video laat ik zien hoe ik een zelfportret maak. En je leert hoe je moet poseren tijdens een fotoshoot.

Zo heb je straks foto’s waarin je je persoonlijkheid terug ziet en nieuwe connecties zult krijgen online. Daarnaast word je uitgenodigd voor een Facebookgroep om je foto’s in te delen, feedback te krijgen, vragen te stellen en nieuwe mensen te ontmoeten.

In de laatste module ga je je eigen stijl ontdekken. Wat zegt een bepaalde stijl van fotografie over mij? Wat vind ik mooi en wat past bij mijn bedrijf? En hoe kan ik die stijl ook creëren? Welke bewerkingsprogramma’s kan ik gebruiken? Al deze dingen leer je in de laatste module. Zodat je straks beter weet hoe je zichtbaar wel zijn, welke stijl bij je past en hoe je de foto’s kunt bewerken.

WAT ANDEREN ZEGGEN:

Ik hoopte mezelf, mijn bedrijf en mijn eigen handschrift te ontdekken en met de tips en opdracht van Anouk krijg je daar een goed inzicht in zonder dat ze je in een bepaalde richting duwt.

Er staan hele waardevolle tips in de modules wat betreft belichting en verschillende poses bij verschillende emoties. Naast een mooi plaatje creëren ben je ook bezig je kwetsbaarheid op te zoeken en je daarin bloot te geven.

De cursus voelt heel persoonlijk aan, zeker in de filmpjes waarin het lijkt alsof Anouk persoonlijk tegen je praat. Het stukje personal branding vind ik heel goed, omdat je hier even uit je comfort zone moet stappen om aan antwoorden te komen. Daarnaast is het ook een mooie spiegel om erachter te komen of je huidige content op Social media past bij wie je bent en wat je eigenlijk wilt uitstralen.

Ik zou deze cursus zeker aanbevelen aan anderen!

Studio EEV

Ik vind het leuk om af en toe zelf een beetje te spelen met mijn camera. Toen ik de cursus van Anouk tegen kwam vond ik hem dus gelijk interessant. Met de cursus wilde ik leren hoe ik mijn hobby kan inzetten om mooie, persoonlijke foto’s te maken voor mijn bedrijf.
Met behulp van de tips en opdrachten van Anouk ben ik daar zeker in gegroeid.
Ik weet nu veel beter hoe ik emotie en kwetsbaarheid vast kan leggen zodat mijn foto’s wat meer tot leven komen en een verhaal vertellen. 
Ik raad deze cursus zeker aan als je wilt beginnen met zelfportretten maken!
Ilse Marije

Wie ben ik?

Ik ben Anouk, 28 jaar en mijn reis als fotograaf is allemaal begonnen met het maken van zelfportretten. Het was voor mij een manier om fotografie te leren, te oefenen met licht, eigen stijl te ontdekken en zelf liefde.

Een half jaar terug kreeg ik heel erg de drang om met andere mensen mijn kennis te kunnen delen. En dan natuurlijk wel op een manier wat helemaal bij mij en mijn doelgroep past. Toen kwam ik op het idee om een zelfportretten cursus te maken voor vrouwelijke ondernemers.

De mensen die mij kennen omschrijven mij als een lief, spontaan en sociaal persoon. Ik ben erg geïnteresseerd in mensen en ben altijd benieuwd naar wat hun drijft en hoe hun leven eruit ziet, niet te oppervlakkige gesprekken dus. Verder ben ik een echte romanticus, want ik ben dol op bloemen, kaarsjes en romcoms. Ik ben een echte zoetekauw en dierenvriend. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met de mensen die dichtbij mij staan.

Voor wie is deze cursus?

Startende, vrouwelijke ondernemers die actief zijn op social media

Je hebt weinig tot geen foto’s van jezelf

Je hebt een mooie camera, maar weet nog niet hoe je die moet gebruiken

Je vind het leuk om te fotograferen met je telefoon of camera

Je weet nog niet wat voor stijl bij je past

Je wilt graag klanten aantrekken die op jou lijken

Je wilt graag weten hoe je je persoonlijkheid terug kan laten komen in foto’s

Je wilt jezelf accepteren en omarmen

Wat levert de cursus mij op?

Je weet de basis van fotografie toe te passen voor mooiere foto’s van betere kwaliteit

Je hebt beeldmateriaal met foto’s waarin je persoonlijkheid terug komt

Je bent meer bewust van jezelf en leert aan een camera te wennen

Je weet hoe je moet poseren en hoe je emoties in foto’s kan laten zien

Een online community met andere vrouwelijke ondernemers in een Facebookgroep

Je weet wat je wilt uit stralen

Je hebt de stijl ontdekt die bij je past

Waar kan ik de cursus volgen?

Elke week krijg je een mail toegestuurd met een pdf waarin de informatie en opdrachten staan. De cursus duurt 5 weken lang. Je word ook toegevoegd aan een Facebookgroep waar iedereen de foto’s mag plaatsen voor feedback.

De cursus bestaat uit 5 verschillende modules:

 1. De basis

  Je leert hoe je de juiste belichting krijgt
  Je leert hoe je met licht kan spelen
  Hoe je een bepaalde sfeer kan creëren
  Je krijgt een opdracht om iemand te fotograferen om de basis onder de knie te krijgen

 2. Hoe maak je een zelfportret?

  Wat heb je nodig om een zelfportret te maken?
  In stappen word uitgelegd hoe je een zelfportret maakt
  Video hoe ik een zelfportret maak
  De eerste opdracht om een zelfportret te maken

 3. Wie ben ik?

  Je gaat je eigen persoonlijkheid en waarden op papier zetten
  Een zelfportret opdracht

 4. Emoties

  Leren hoe je echte connecties krijgt met mensen door je kwetsbaar op te stellen
  Een zelfportret opdracht

 5. Ontdek je stijl

  Je leert je eigen stijl ontdekken door middel van een onderzoek
  Je leert hoe je een bepaalde stijl kan inzetten in foto’s
  Welke apps heb je om je foto’s te bewerken?
  Video met hoe je een foto kan nabewerken

BE PERSONAL

online cursus zelfportretten maken

€ 99,-

excl. btw