Toen Corona uitbrak in Nederland en we verplicht thuis moesten zitten was er weer ruimte. Ruimte om na te denken en om te creëren. Ik maakte veel wandelingen, begon weer met zelfportretten en bedacht nieuwe dingen om naast fotoshoots aan te bieden. Alhoewel het wel een beetje teveel ideeën waren om allemaal tegelijk uit te werken, was ik blij dat ik nu even die tijd en ruimte had. Ik kreeg veel reacties op mijn zelfportretten en bedacht toen een e-book te maken voor mensen die ook zelfportretten wilden maken. Want een fotograaf kon nu niet ingehuurd worden en het was juist een belangrijk moment om online zichtbaar te zijn. En dat e-book liep super goed! Dus dat was een teken voor mij dat ik er meer mee moest doen.

Ik besloot dat ik een online cursus wilde geven voor vrouwelijke ondernemers. Vrouwen die nog geen geld hebben om een fotograaf in te huren en toch zichtbaar willen zijn met foto’s waarin ze zichzelf herkennen. Omdat het voor mij als fotograaf heel belangrijk is dat de persoonlijkheid naar voren komt, heb ik verschillende opdrachten verwerkt in de cursus waar ze mee aan de slag kunnen. Ik heb er al mijn kennis in kunnen zetten over fotografie, persoonlijk zijn en personal branding. En wat ben ik super trots! Ik heb iets neergezet wat compleet bij mij en mijn doelgroep past. En dat vind ik mega belangrijk. Iets doen wat compleet bij mij past en waar ik anderen echt mee kan helpen door mijn expertise.

Bij zelfportretten maken is de liefde voor fotografie ontstaan. Ik ontdekte hoe de camera werkte, het licht, oefenen met poseren en thema’s. Ik kon er al mijn creativiteit in kwijt en niks was te gek. Maar sinds ik meer opdrachten kreeg, maakte ik geen zelfportretten meer. Mega zonde natuurlijk, want ik vond het geweldig om te doen. Corona was dus zeker een goede tijd om te beseffen dat ik dat niet meer moet laten liggen en tijd voor vrij moet maken.

In de galerij vind je de foto’s die ik in de afgelopen tijd heb gemaakt. Je ziet veel bloemen en natuur langskomen, omdat dat echt iets is waar ik heel blij van word. Ik ben benieuwd wat je van de foto’s vindt.

Wat voor hobby’s heb jij weer opgepakt in de quarantaine periode?