Gratis masterclass ‘Be your brand’

Mijn 3 favoriete locaties voor branding fotografie

Fotoshoot locaties branding fotografie

Je wilt heel graag een branding fotoshoot op een toffe binnenlocatie dat past bij jouw brand. De fotolocatie is enorm bepalend hoe de foto’s eruit komen te zien. Maar hoe vind je die fotolocatie? En waar moet je rekening mee houden? Dat ga ik je vertellen in deze blog.

Ik zoek zelf veel op daglicht studio’s of bed & breakfast via Google of bijvoorbeeld via Instagram. Daglicht studio’s hebben vaak veel licht, zodat je prachtige foto’s krijgt en meestal hebben ze verschillende fotohoekjes. Een fotostudio heeft vaak alleen achtergrondwanden die je gebruikt dus heb je minder mogelijkheden. Het voordeel van een bed & breakfast is dat het een fijne, huiselijke sfeer heeft en wat goedkoper is dan een daglichtstudio. Je eigen woonkamer zou ik niet aanbevelen, omdat het meestal te vol is en niet fotogeniek voor de fotoshoot.

Welke fotolocatie kies je voor jouw branding fotoshoot?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een binnenlocatie?

Een fotolocatie is enorm bepalend voor jouw fotoshoot. Daarom deel ik graag de belangrijkste dingen met je, zodat jij de juiste fotolocatie kunt uitkiezen.

1. Het licht

Om mooie foto’s te maken met goede kwaliteit is het belangrijk dat er genoeg ramen in de ruimte zijn. Hoe groter de ramen, hoe meer licht er is.

2. Aantal fotohoekjes

Hoeveel verschillende fotohoekjes zijn er op de locatie te zien? Hoe meer verschillende hoekjes er zijn, hoe meer afwisseling je in de foto’s kunt brengen.

3. De stijl van de fotolocatie

Past de stijl van het interieur bij wat je wilt uitstralen? Past deze stijl ook bij jouw brand? Houd jij bijvoorbeeld van vintage, dan kan je ook het beste een locatie uitkiezen die vintage meubels heeft.

4. Kleuren van de fotolocatie

Om jouw personal brand als mooi geheel te hebben is het belangrijk dat je let op de kleuren van de fotolocatie. Matchen deze kleuren met jouw brand? Of houd je de locatie neutraal en breng je er kleur in met bijvoorbeeld kleding en accessoires?

Foto locatie branding fotografie zoeken
Portret fotoshoot als cadeau voor jezelf
Ik vond de voorbereidingen van Anouk super fijn! Ik vond het kennismakingsgesprek en moodboard echt fantastisch, dat gaf veel duidelijkheid en vertrouwen! Fijn dat het luchtig, grappig en veilig voelde. Je hebt niet gepusht, liet me mijn ding doen. Dat gaf vertrouwen. Je gaf me positieve bevestiging, waardoor ik steeds meer los kon komen ­čśë Ik durf mijzelf nu ook echt te laten zien op sociale media, omdat ik foto's heb waar ik trots op ben.
Anne Dijsselhof

Mijn 3 favoriete locaties voor een branding fotoshoot

De locaties die zijn uitgekozen heb ik al bezocht.

Klik op meer informatie om de foto’s te bekijken die op de locatie gemaakt zijn.

Personal branding fotoshoot locaties

De smederij epe

Prachtige industri├źle foto locatie met een mystieke stijl.

Meer informatie en foto’s

Studio Zascha

Deze prachtige locatie is heel mooi licht door de vele raampartijen met mooie houten details als plafond. 

Meer informatie en foto’s

Foto locaties voor branding fotoshoot

white door studio

The white door studio is een prachtige, rustige locatie met veel ruimte en toffe details. 

Meer informatie en foto’s

 

Ik help jou met zoeken naar een geschikte locatie

Wanneer je bij mij een branding fotoshoot boekt hoef je je niet druk te maken over een fotolocatie vinden. Want dit doen we samen. Ik heb een uitgebreide pdf met voorbeeldlocaties en voor elke stijl is iets. Zo heb je daar geen stress over. Want met mijn expertise als branding fotograaf weet ik precies waar je op moet letten om de meest fantastische branding foto’s voor jouw bedrijf te laten maken.

Wat voor fotoshoot locaties zijn mooi voor de winter?

Wat voor locatie in de winter bij een buiten fotoshoot?

De winter is een prachtige periode om een fotoshoot te doen. Ja het is natuurlijk kouder als in de zomer, maar het licht is echt prachtig wat het helemaal waard maakt. 

Favoriete fotolocaties winter natuur:

  • Dennebos is altijd groen en prachtig voor de fotoshoot
  • Hoge grassen
  • Vennetjes
  • Heide is bruin, maar alsnog mooi
  • Zee of een meer

Ik fotografeer als portretfotograaf veel op de Veluwe, waar heel veel mooie locaties te vinden zijn. Laat de winter je dus zeker niet tegenhouden om een fotoshoot te doen. Want ook in de winter kan je fantastische foto’s krijgen. 

Fotograaf voor meer zelfvertrouwen

Hil, ik ben Anouk

31 jaar en heb in de loop der jaren heel vele vrouwen mogen fotograferen. Ik werk samen met coaches en bewuste ondernemers en zorg voor prachtige, persoonlijke foto’s met echte emoties en verhalende fotografie voor verbinding. Zodat ze meer impact kunnen maken met hun online zichtbaarheid.

Ik heb een rustige persoonlijkheid en kan goed luisteren. Ook kan ik vrouwen goed op hun gemak stellen, zodat ze echt als haarzelf op de foto komt.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk