Gratis masterclass 'Personal branding foto's inzetten voor je bedrijf'

Mijn 3 favoriete binnenlocaties voor branding fotografie

Hoe vind je een binnenlocatie voor jouw branding fotoshoot?

Je wilt heel graag een branding fotoshoot op een toffe binnenlocatie dat past bij jouw brand. Maar hoe vind je die fotolocatie? En waar moet je rekening mee houden? 

Ik zoek zelf veel op daglicht studio’s of bed & breakfast via Google of bijvoorbeeld via Instagram. Daglicht studio’s hebben vaak veel licht, zodat je prachtige foto’s krijgt en meestal hebben ze verschillende fotohoekjes. Een fotostudio heeft vaak alleen achtergrondwanden die je gebruikt dus heb je minder mogelijkheden. Het voordeel van een bed & breakfast is dat het een fijne, huiselijke sfeer heeft en wat goedkoper is dan een daglichtstudio. Je eigen woonkamer zou ik niet aanbevelen, omdat het meestal te vol is en niet fotogeniek voor de fotoshoot.

Welke fotolocatie kies je voor jouw branding fotoshoot?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een binnenlocatie?

Een fotolocatie is enorm bepalend voor jouw fotoshoot. Daarom deel ik graag de belangrijkste dingen met je, zodat jij de juiste fotolocatie kunt uitkiezen.

1. Het licht

Om mooie foto’s te maken met goede kwaliteit is het belangrijk dat er genoeg ramen in de ruimte zijn. Hoe groter de ramen, hoe meer licht er is.

2. Aantal fotohoekjes

Hoeveel verschillende fotohoekjes zijn er op de locatie te zien? Hoe meer verschillende hoekjes er zijn, hoe meer afwisseling je in de foto’s kunt brengen.

3. De stijl van de fotolocatie

Past de stijl van het interieur bij wat je wilt uitstralen? Past deze stijl ook bij jouw brand? Houd jij bijvoorbeeld van vintage, dan kan je ook het beste een locatie uitkiezen die vintage meubels heeft.

4. Kleuren van de fotolocatie

Om jouw personal brand als mooi geheel te hebben is het belangrijk dat je let op de kleuren van de fotolocatie. Matchen deze kleuren met jouw brand? Of houd je de locatie neutraal en breng je er kleur in met bijvoorbeeld kleding en accessoires?

Mijn 3 favoriete binnenlocaties voor een branding fotoshoot

1. De Smederij in Epe

De Smederij in Epe is een geweldige plek om creatief te zijn en met licht te kunnen werken. Het is een oude Smederij met een ruig uiterlijk en een wat donkere sfeer. De locatie heeft mooie grote ramen en verschillende hoeken waarin je de foto’s kunt laten maken. Ze hebben een mooie beneden verdieping wat enorm groot is en een zolder met prachtige houten balken. Deze locatie is geschikt als je van wat donkere, mysterieuze foto’s houd.

2. De zoete geest in Linden

De zoete geest is een prachtige omgebouwde woonboerderij met enorm veel sfeer. Mooie, houten balken op een prachtige locatie. Deze locatie word ook wel als trouwlocatie gebruikt, maar je kunt het ook als fotoshoot locatie gebruiken. Ik heb hier al meerdere keren een branding shoot gedaan en de sfeer in de foto’s is prachtig! Houd je zelf van landelijk leven en past deze sfeer helemaal bij jouw brand? Dan is deze fotolocatie perfect voor jou.

3 favoriete binnenlocaties voor branding fotoshoots

3. Atelier Oost in Amsterdam

Atelier Oost is een prachtige daglicht studio in Amsterdam. Ook op deze plek heb ik meerdere keren branding shoots gedaan. De locatie heeft een hele mooie rustige basis, waarin je zelf nog dingen aan kunt toevoegen. Ik ben zelf niet zo van de beige foto’s, maar door kleurrijke kleding of accessoires toe te voegen maak je het weer eigen. Zo hebben we bij deze shoots een kastje meegenomen, rozen en vintage accessoires.

Daglicht studio atelier oost voorbeeld branding fotografie

Ik help bij het zoeken van een geschikte binnenlocatie voor jouw branding fotoshoot

Wanneer je bij mij een branding fotoshoot boekt hoef je je niet druk te maken over een fotolocatie vinden. Want dit doen we samen. Ik heb een uitgebreide pdf met voorbeeldlocaties en voor elke stijl is iets. Zo heb je daar geen stress over. Want met mijn expertise als branding fotograaf weet ik precies waar je op moet letten om de meest fantastische branding foto’s voor jouw bedrijf te laten maken.

Hil, ik ben Anouk

30 jaar en heb in de loop der jaren heel vele vrouwen mogen fotograferen. Ik werk samen met coaches en bewuste ondernemers en zorg voor prachtige, persoonlijke foto’s met echte emoties en verhalende fotografie voor verbinding. Zodat ze meer impact kunnen maken met hun online zichtbaarheid.

Ik heb een rustige persoonlijkheid en kan goed luisteren. Ook kan ik vrouwen goed op hun gemak stellen, zodat ze echt als haarzelf op de foto komt.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk