Gratis masterclass 'Personal branding foto's inzetten voor je bedrijf'

Hoe krijg je het mooiste licht voor een zelfportret?

Hoe krijg je het mooiste licht voor een zelfportret?

Eén van de meest bepalende factoren om een mooi zelfportret te maken is de belichting. Maar hoe krijg je het mooiste licht? Welke soorten belichting kan je gebruiken? Dat ga ik je in deze blog vertellen

3 soorten belichtingen voor een zelfportret

Je hebt 3 verschillende belichtingen:

1. Frontaal licht (licht van voren)

2. Zijlicht (licht van de zijkant)

3. Tegenlicht (licht vanaf de achterkant)

1. frontaal licht

Frontaal licht betekent dat het licht van voren komt. Dus op het gezicht gericht. Frontaal licht zorgt voor een zachte uitstraling met weinig schaduw. Dit licht creëer je door bijvoorbeeld recht tegenover een raam te fotograferen. Of wanneer de zon schijnt, de zon recht in je gezicht te laten schijnen. 

Hoe krijg je het mooiste licht voor jouw zelfportret?

2. Zijlicht

Zijlicht betekent dat het licht van de zijkant komt. Dat kan je doen door bijvoorbeeld het licht van de zijkant te laten komen. Dus schuin tegenover een raam te staan bijvoorbeeld. Zodat de ene kant van het gezicht meer belicht is dan de andere kant. Deze soort belichting zorgt voor meer diepte in je foto. Wanneer de zon schijnt kan je ervoor zorgen dat de zon van de zijkant op het gezicht valt. Bekijk daarin zelf hoe ver je het licht van de zijkant wilt laten komen. 

Hoe ga je om met licht tijdens het maken van een zelfportret?

3. Tegenlicht

Tegenlicht betekent dat je tegen de zon in of tegen het daglicht in fotografeert. Zelfs als het bewolkt is komt de zon van een bepaalde kant. Deze soort van belichting kan zorgen voor een wat dromerige sfeer, doordat je een waasje krijgt. En het zorgt ook dat er minder contrast in de foto te zien is. Zoals je op deze foto ziet hieronder. Ga hier eens mee spelen met hoe ver je de zon achter je fotografeert en op welke hoogte je de camera zet.

Hoe maak je een zelfportret met tegenlicht? Fotografie cursus

Meer leren over zelfportretten maken?

Dit was nog maar het begin van wat je in de Instagram, fotografie en branding cursus gaat leren. Ik leer je alles over poseren, mensen raken met jouw verhaal, de camera, emoties vastleggen, personal branding enz. 

Klik op de knop hieronder om meer informatie te vinden over deze cursus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk