Laatst kreeg ik een heel leuk mailtje van een vrouw, Heidi. We volgden elkaar een paar maanden en ik had al echt een gevoel dat zij een klant is die bij mij zou passen. En toen kwam het mailtje dat ze een fotoshoot bij mij wilde doen! Ze wilde een combinatie van personal branding en de beautiful you fotoshoot. Na een leuke kennismaking via skype heb ik een vragenlijst naar haar opgestuurd over haar en haar bedrijf. Aan de hand daarvan hebben we samen een moodboard opgemaakt met wat ze wilde uitstralen. Daarbij kwam zelfliefde veel naar voren, maar ook de angsten van haar klanten en waar zij hun mee kan helpen. Zoals je kan zien in deze foto hieronder.

Heidi is gek op de natuur en wilde daar dan ook de foto’s laten maken. We maakten een plan welke plek het meest geschikt zou zijn. Het was een prachtige locatie waar je 3 verschillende locaties op één plek had. Bos, hoog gras en water. Daarnaast hield ze van warme tinten en daarbij hebben we met de kleding erop gelet dat ze warme tinten droeg. Tijdens het moodboard opzetten kwam ik op het idee om veel emoties op de foto’s te zetten, omdat Heidi ook veel op gevoel werkt met haar klanten. En hoe doe ik dat dan? vraag je je misschien af. Ik laat haar vrij bewegen, geef soms wat aanwijzingen of vraag of ze aan bepaalde momenten in het leven willen denken en wat ze toen voelde. Zodat er echte emoties naar boven komen.

Na het bos liepen we wat verder door naar de hoge grassen, daar wilden we de zelfliefde en zelfacceptatie laten zien. Wat was dat een mooi moment toen ze al haar kleding had uitgedaan en zo rustig

en relaxt bleef. De eerste pose is om de bevrijding te laten zien en de andere foto’s het omarmen van jezelf.

En toen liepen we door naar de laatste locatie: het water. Ik ben zelf dol op fotograferen in het water, omdat het een prachtige reflectie geeft. We hadden een mooie zonsondergang erbij, waardoor je toch nog de warme kleuren wat terug zag in de foto’s. Ik maak soms ook wat sfeerbeelden tussendoor, zodat ze dat op haar website als afwisseling kan gebruiken.

Daarna liepen we nog even terug waar we de laatste zonnestralen wilde meepakken & nog even een andere outfit ter afwisseling.

Ik heb echt nog dagen kunnen nagenieten van deze mooie fotoshoot en ik vond het ook super leuk om te zien dat Heidi de foto’s volop gebruikt voor haar social media en website!

Het is lastig om onder woorden te brengen hoe zo’n fotoshoot is, maar Heidi vond het net zo bijzonder als dat ik vond en er gebeurde echt iets moois tijdens de fotoshoot!

Foto’s voor: Heidi van der Vaart- https://stiltekracht.com/

Hoe lijkt het jou om zo’n fotoshoot te doen?

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Hoe een zelfliefde fotoshoot bij mij in zijn werk gaat […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *