Gratis masterclass ‘Be your brand’

Hoe bereid jij je als klant voor op een personal branding fotoshoot?

Hoe bereid jij je voor op een personal branding shoot?

Er komt veel bij een personal branding fotoshoot kijken. Hoe plan je jouw branding fotoshoot? Wat wil je uitstralen in jouw foto’s? Welke periode is het beste voor jouw branding shoot? Wat voor kleding trek je aan naar een fotoshoot? Dit ga ik allemaal beantwoorden in deze blog. Lees snel verder!

 

Wat voor kleding trek je aan naar een personal branding fotoshoot?

Wat wil je uitstralen in jouw branding foto's?

Jouw branding foto’s is het eerste wat mensen van jou zien online. Daarom is het belangrijk te bedenken wat jij wilt zeggen met jouw foto’s en welk gevoel je wilt dat mensen krijgen bij jou. Wanneer je dat weet kan je ook bedenken wat voor soort sfeer en fotografie daarbij zou passen. Wil je bijvoorbeeld heel toegankelijk zijn, dat is het mooi om kwetsbare en krachtige foto’s van jezelf te laten zien. Wil je mensen aantrekken die van de natuur houden? Kies dan ook een locatie uit in de natuur. Weet dat als je mij als branding fotograaf kiest ik je hierbij help. Zodat de foto’s precies passen bij wat jij wilt uitstralen en vertellen.

 

Welk seizoen is het beste voor een branding fotoshoot?

Wanneer je foto’s in de natuur maakt is het belangrijk te bedenken welk seizoen het beste past bij wat voor foto’s jij wilt.

.. Wil jij bijvoorbeeld graag een fotoshoot in het water? Dan kan je dan het beste in de zomer doen. Denk aan juni/juli/augustus

.. Wil je graag een fotoshoot bij een bloesemboom? Dan zal je de fotoshoot in maart/april in moeten plannen.

.. Wil je een fotoshoot met bloemen? Dan zal je dit in de zomerperiode in moeten plannen. Mei tot augustus

.. Wil je een fotoshoot in een maisveld? Dan kan je dit het beste in augustus/september inplannen.

.. Wil je een fotoshoot met herfstkleuren? Plan dan jouw fotoshoot in voor oktober/begin november. Of kies ervoor om de herfstkleuren in je kleding terug te laten komen.

Wil je winterse foto’s? Ook de winter is een prachtige periode voor foto’s wanneer je van rustige aardetinten houd. Zoals bijvoorbeeld bij mooie hoge grassen, een dennebos, het water en het licht is ook echt prachtig in de winter. Je moet alleen iets beter tegen de kou kunnen.

Kies jouw fotoshoot uit op het seizoen

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar als jij bijvoorbeeld foto’s wilt met bloemen dan zal je wel de juiste periode daarvoor moeten kiezen. Bedenk dus wat voor foto’s je graag wilt en bepaal daarop de periode dat jij je fotoshoot wilt gaan doen.

Wat voor kleding kies je uit voor een personal branding fotoshoot?

Kleding is enorm bepalend voor jouw fotoshoot. Denk aan welke stof je het beste uit kunt kiezen. Welke kleuren op de locatie passen en bij jouw bedrijf. Daarom heb ik een paar tips voor je:

  • Kies kleding uit dat een mooie glans heeft
  • Kies voor rustige kleding zonder prints, zo ogen de foto’s rustig en gaat de aandacht echt naar de persoon
  • Kies kleding uit zonder teksten, want dit kan enorm afleiden. De aandacht naar de persoon trekt weg en de tekst zorgt voor de aandacht.
  • Wil je lekker veel bewegen en zwierige foto’s? Kies dan voor een wijde rok of jurk, zodat je lekker veel en vrij kan bewegen.
  • Kies kleding uit in de kleuren van jouw brand, zo heb je een mooi geheel en past het bij jouw bedrijf. En zo zorg je ook voor herkenning.

 

Welk seizoen is het beste voor de branding fotoshoot?
Wat wil ik uitstralen met mijn branding foto's?

De voorbereidingen voor een fotoshoot die jij alvast kunt doen

Wanneer je een fotoshoot boekt komt er veel op je af. Je moet een locatie hebben, kleding uitzoeken, wat wil je dan precies uitstralen, wat moet je allemaal meenemen enz enz. Ik help jou met een heel groot gedeelte, zodat jij al zo min mogelijk stress hebt.

Waar ik jou bij help:

1. Ik help jou zoveel mogelijk met wat je wilt uitstralen door een vragenlijst met een op maat gemaakte moodboard waarin we jouw persoonlijkheid, verhaal en emoties laten zien

2. Je krijgt een pdf met locaties die potentie hebben en verschillende sferen hebben

3. Je krijgt een pdf met hoe je je moet voorbereiden op de fotoshoot en wat je eventueel kunt meenemen

4. Je kunt een make-up & hair artist kiezen waar ik vast mee samenwerk die jou lekker opdost en in de watten legt.

5. Je kunt mijn advies krijgen wat je het beste aan kunt trekken en je kan natuurlijk kiezen om kleding uit de client closet te gebruiken

 

Hoe bereid jij je voor op een personal branding fotoshoot?

– Jouw doelgroep goed leren kennen en weten welke emoties er bij komen kijken zoals de pijnen en verlangens

– Vooronderzoek doen wat voor foto’s je aanspreken of maak alvast een moodboard voor jezelf op Pinterest. Zo weet de fotograaf welke foto’s jou aanspreken.

– Bedenken wat je wilt schrijven online als content

– Rekening houden wat voor soort seizoen het beste past bij jouw brand

– Kleding uitzoeken aan de hand van de tips hierboven

– Persoonlijke spulletjes meenemen die iets zeggen over jou

 

Als je dit leest, valt het best mee toch? Ik probeer je hier zoveel mogelijk in te ondersteunen. Hoe meer ontspannen jij bent, hoe meer jij jezelf kunt zijn op de foto. 

Wil je ook graag zoveel mogelijk ontzorgt worden bij een personal branding fotoshoot?

Ik wil jou zo ontspannen en zoveel mogelijk als jezelf op de foto krijgen. En daarom help ik je met het hele proces. Van moodboard maken, tot kleding, tot visagie. We halen samen alles uit de fotoshoot om jouw droom fotoshoot neer te zetten. Wil je graag kennismaken? Plan dan hier een kennismakingsgesprek in.

 

Branding fotoshoot voor coach

Deze fotoshoot is gemaakt voor Carlijn. Ze is dol op de natuur en wilde wat dromerige foto’s met ook wat krachtige en kwetsbare kanten.

Dit is gemaakt op een mooie plek bij de schaapskooi in Heerde. https://www.schaapskudde-epe-heerde.nl/

Scroll verder naar beneden om de rest van de fotoshoot te bekijken. 

Hoe bereid je je voor op een professionele fotoshoot?
Branding fotoshoot voor een coach
Wat neem je mee naar een branding fotoshoot?
Wat voor branding foto's passen bij mij?
Hoe bereid je je voor op een personal branding shoot
Branding fotoshoot voor bewuste ondernemers
Welke seizoen is het beste voor een branding fotoshoot?
Creatieve branding fotoshoot in de natuur
Branding fotograaf voor coaches en bewuste ondernemers Zwolle

Hil, ik ben Anouk

31 jaar en heb in de loop der jaren heel vele vrouwen mogen fotograferen. Ik werk samen met coaches en bewuste ondernemers en zorg voor prachtige, persoonlijke foto’s met echte emoties en verhalende fotografie voor verbinding. Zodat ze meer impact kunnen maken met hun online zichtbaarheid.

Ik heb een rustige persoonlijkheid en kan goed luisteren. Ook kan ik vrouwen goed op hun gemak stellen, zodat ze echt als haarzelf op de foto komt.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk