Gratis masterclass ‘Be your brand’

De betekenis van mijn werk als fotograaf

De betekenis van mijn werk als fotograaf

 

Ik kreeg laatst een opmerking of ik mijn blog niet beter een andere naam kan geven, omdat het vaak zo kort en krachtig is.

Ik blog meestal vooral als ik een leuke shoot hebt gehad wat ik wil delen. Maar nu wil ik ook een stukje met jou delen over mij als fotograaf en wat dit werk voor mij betekent.. Soms heb je dat.. een bepaalde connectie met iemand. Vanaf de eerste ontmoeting voel je al zo’n klik dat je elkaar alles al durft te vertellen. En dat had ik met Laura.

We kenden elkaar nauwelijks, volgden elkaar op Instagram, maar verder wist ik niet veel van haar. Totdat we laatst even in gesprek waren op Instagram dat het ondernemen soms best wel eenzaam is. Vooral als je net als ons gewoon thuis werkt.

Toen kwamen we op het idee op een middag samen te werken. Laura kwam gezellig langs bij mij thuis en we hebben de hele middag gepraat, gelachen en gehuild. De diepste emoties kwamen naar boven, echt heel bijzonder. Gewoon omdat die klik zo goed was.

En dat is dan ook de reden dat ik het heel belangrijk vind om een klik te hebben met diegene die voor mijn camera staat. Want je voelt je op je gemak, durft je bloot te stellen en kan daarom de ware jij fotograferen. Ik neem de tijd voor je om je te leren kennen, een band op te bouwen, zodat ik jou kan laten stralen op de foto’s en je jezelf herkent.

Je kan mensen echt laten stralen!

Dat is ook iets wat ik vaak terug krijg van mensen. ‘Je kan mensen echt laten stralen.’ Fotografie is zoveel meer dan alleen foto’s maken voor mij. Het is voor mij echt een connectie aangaan, want zo krijg je de mooiste resultaten. Ik ben geen fotograaf dat elke week 5 shoots wilt, want dan voel ik geen connectie met mijn klanten en heb ik meer het gevoel dat ik maar wat klik. Mijn prijzen zijn daarom wat hoger, gewoon omdat ik meer tijd kwijt ben per shoot en alles wil kunnen geven.

 

Ik ben heel benieuwd of je je hierin kan vinden of misschien wel niet. Laat je het weten in een reactie? 

Spreekt mijn verhaal jou aan?

Misschien herken jij je wel heel erg in dit verhaal en voel jij dat wij een match zouden kunnen zijn. Als je interesse, plan gerust een match call in en dan kijken we of we een match zijn!

Ik wil graag een match call inplannen.

Eén reactie

  1. Mooi geschreven Anouk en herken het helemaal! Persoonlijke aandacht en verbinding maken het zo bijzonder. En ja, dan is de prijs wat hoger zodat je ook datgene kan geven wat je graag wilt. You go girl! Volg je ♡!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk