Gratis masterclass ‘Be your brand’

7 tips voor een goede profielfoto

7 tips voor een goede profielfoto

Een profielfoto is het eerste wat mensen op jouw pagina zien. Denk aan bijvoorbeeld Instagram, Facebook, Linkedin,  jouw Podcast. En daarom is het belangrijk om op bepaalde dingen te letten bij het kiezen van de juiste profielfoto. Ik geef je in deze blog 7 tips voor een goede profielfoto.

 

1. Foto van dichtbij

Omdat een profielfoto een klein formaat heeft is het belangrijk dat je een foto uitkiest waarin je gezicht duidelijk in te zien is. Dus bijvoorbeeld een foto met jouw gezicht en schouders erop. Zo kunnen mensen duidelijk jouw gezicht zien.

 

2. Houd je achtergrond rustig

Om de aandacht echt naar het gezicht te trekken is het belangrijk dat er geen andere afleiding in de foto te zien is. Zorg dus voor een rustige achtergrond. 

 

3. Zorg voor de juiste kleuren

Om het juiste gevoel over te brengen bij de mensen die je aan wilt trekken is het ook goed om na te denken welke kleuren er in de foto te zien zijn. Welke kleur kleding en achtergrond er word gebruikt. Wil je bijvoorbeeld niet te zakelijke mensen aanspreken? Kies dan een foto die bijvoorbeeld in de natuur is gemaakt.

 

4. Kies voor een  gezichtsuitdrukking dat bij je past

Een foto kan veel zeggen over jouw persoonlijkheid. Hoe wil je overkomen? Serieus? Krachtig? Toegankelijk? Kies daar de profielfoto dan op uit.

 

5. Juiste belichting

Wil je dat de foto’s hard en stoer overkomen? Dan kan je werken met harde contrasten. Maar wil je dat de foto’s zachter en vrouwelijker overkomen? Kies dan ook voor zachter licht, zoals daglicht of bijvoorbeeld zonlicht wanneer die bijna onder is.

 

6. Standpunt

De hoogte van de camera stand heeft ook invloed hoe je over komt. Wanneer je bijvoorbeeld iets van onderen word fotografeert kan het krachtiger overkomen dan wanneer je heel erg van boven word gefotografeerd. 

 

7. Houd de profielfoto up to date

Je kunt niet jaren met dezelfde foto doen. Want jij veranderd, je doelgroep veranderd misschien wel of je krijgt een andere uitstraling door re branding. Zorg dus dat je regelmatig weer nieuwe foto’s laat maken van jou. 

7 tips voor een goede profielfoto
Hoe kies je de juiste profielfoto?

Wanneer ik een fotoshoot heb met een klant zorg ik dat je de foto’s op verschillende manieren kunt gebruiken. Denk aan jouw profielfoto, header website, Instagram, Linkedin, podcast, online programma enz. Zo heb je alles in één stijl en kan je de foto’s breed inzetten voor jouw bedrijf!

Ben je benieuwd naar mijn werk? Neem gerust een kijkje:

https://www.anoukstrijbos.nl/personalbrand/

Fotograaf voor meer zelfvertrouwen

Hil, ik ben Anouk

31 jaar en heb in de loop der jaren heel vele vrouwen mogen fotograferen. Ik werk samen met coaches en bewuste ondernemers en zorg voor prachtige, persoonlijke foto’s met echte emoties en verhalende fotografie voor verbinding. Zodat ze meer impact kunnen maken met hun online zichtbaarheid.

Ik heb een rustige persoonlijkheid en kan goed luisteren. Ook kan ik vrouwen goed op hun gemak stellen, zodat ze echt als haarzelf op de foto komt.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk