Gratis masterclass ‘Be your brand’

5 poses ideeën bij een personal branding shoot

5 poses ideeën bij een personal branding fotoshoot

 

Waarom is poseren belangrijk in een fotoshoot?

Waarom is poseren belangrijk bij een fotoshoot? Bij poseren krijgen veel mensen al de kriebels. Want hoe moet je poseren? Waar houd je je handen? Waar moet je naar kijken? Als eerste wil ik je laten weten dat ik je niet vaak helemaal in positie ga zetten, maar alleen soms wat tips geef. Waarom poseren belangrijk is? Poseren zorgt voor afwisseling in je foto’s. Als je een hele serie foto’s van jezelf hebt, wil je natuurlijk niet altijd hetzelfde staan of kijken. Daarnaast kunnen poses ook een verhaal vertellen of een bepaalde emotie laten zien. In deze blog ga ik je een paar voorbeelden geven! 

 

Betekenis van poses voor een branding fotoshoot

Ik werk als branding fotograaf veel met coaches samen. Waarbij ik gericht werk op de emotie laten zien. En om de emotie te laten zien zijn er verschillende soorten poses. De meeste poses gaan meestal op een natuurlijke manier, wanneer ik iemand laat bewegen. En af en toe geef ik een kleine aanwijzing om de pose net af te maken. Je kunt bij poseren ook gebruik maken van attributen om het makkelijker te maken. Zoals bijvoorbeeld een krukje, stoel of bank. Of je zorgt dat iemand iets vasthoudt bijvoorbeeld. Zo hebben mensen er minder snel last van waar ze hun handen moeten houden. In deze blog laat ik een paar voorbeeld poses zien die ik regelmatig gebruik om een bepaalde emotie te laten zien.

 

Scroll snel verder naar beneden om de 5 poses ideeën te bekijken! Heel leuk als je onderaan een reactie achterlaat!

 

Pose 1. Omarm jezelf

Ik werk veel samen met coaches. Zelfliefde en zelfacceptatie is daar regelmatig een belangrijk onderdeel van. Doe je armen om je middel: één arm op je schouder, de ander om je middel bijvoorbeeld.

 

 

 

Pose 2. Vrouwelijke pose zakelijk

Een mooie pose om zakelijk in te kunnen zetten. Met de benen over elkaar en je armen gekruist over elkaar heen. Zorg dat je je handen ontspannen laat hangen.

 

 

Pose 3. Innerlijke rust

Ook een van de onderwerpen die vaak terugkomen bij mijn doelgroep is innerlijke rust vinden. Doe je ogen dicht en leg je handen op elkaar boven je borst. Adem een paar keer diep in en uit en kom tot jezelf.

 

 

Pose 4. Kracht

Je hebt subtiele kracht foto’s en krachtige foto’s, Je kunt een krachtige foto krijgen door een krachtige pose te gebruiken. Hand in de zij, armen over elkaar heen, maar je kan ook gewoon strak in de camera kijken en je kin iets omhoog te doen.

 

 

 

Pose 5. Dromerig

Een dromerige foto hoeft niet moeilijk te zijn. Wanneer iemand naar buiten staart is de foto al snel dromerig. Het voordeel van zo’n foto is dat je veel verschillende content kan schrijven onder zo’n foto.

 

 

 

Wil je hier mee over leren?

In mijn zelfportrettencursus Be personal ga ik je leren hoe je op verschillende manieren zelfportretten kan maken. Zelfportretten die verschillende kanten van jou laten zien. Ook laat ik de betekenis zien van bepaalde poses. Zodat je beter weet met welke pose je voor welk verhaal of emotie kunt gebruiken. Klik hier als je meer wilt weten over de zelfportretten cursus. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk