Gratis masterclass ‘Be your brand’

3 tips om branding foto’s in te zetten voor Instagram

Waarom zijn branding foto's belangrijk voor jouw Instagram?

Het eerste wat mensen van jou zien online zijn jouw branding foto’s. Wat een belangrijke eerste indruk geeft op jouw Instagram of ze meer van jou willen weten of niet. Denk daarbij aan jouw profielfoto en foto’s die je in je feed hebt staan. Je kunt daarmee echt een verschil maken en het juiste gevoel meegeven. Daarbij is het belangrijk rekening te houden welke mensen je hierin wilt aanspreken, zodat je met je foto’s de juiste mensen aantrekt. Ik laat bijvoorbeeld veel emoties zien in foto’s omdat ik gevoelige vrouwen wil aanspreken.

Wat voor branding fotografie kies jij?

Zorg dat je een fotograaf uitkiest die past bij jou en wat je wilt uistralen. Denk daarbij of de fotografie stijl past bij het gevoel wat jij wilt overbrengen. Daarnaast moet je bedenken wat je van jezelf wilt laten zien en wat je wilt schrijven op jouw Instagram. 

3 tips om branding foto's in te zetten voor jouw Instagram

1. Kies een profielfoto dat jouw persoonlijkheid het mooiste laat zien.

Een foto dat van wat dichterbij is gemaakt, zodat je gezicht goed te herkennen is. En om echt contact met maken kan je kiezen voor een foto waarin je in de camera kijkt. Zo hebben mensen het gevoel dat ze gezien worden door jou. 

2. Zorg dat je foto’s van één fotoshoot kiest dat zorgt voor een geheel en herkenbaarheid.

Of foto’s met dezelfde kleuren en sfeer. Zodat het niet een bij elkaar geraapte feed word. want dan maakt het niet aantrekkelijk om te volgen. Daarom is het goed om een uitgebreide fotoshoot te doen, zodat je veel foto’s hebt om toe te passen op jouw Instagram.

3. Laat jouw tekst versterken door passende foto’s.

Stel dat je een persoonlijke post schrijft over jouw struggles in het ondernemen en je gebruikt daarbij een lachende foto. dan voelt het niet kloppend. Kies daarom een foto uit dat echt het verhaal van jouw post versterkt, zodat het super krachtig word.

 

Hoe zet je personal branding foto's in voor jouw Instagram?

Waarom zou je Instagram inzetten voor jouw bedrijf?

Misschien vraag jij je af waarom je Instagram zou inzetten voor jouw bedrijf. Ik koos 3 jaar geleden zelf voor Instagram, omdat ik het een leuk laagdrempelig media kanaal vond waarin je makkelijk in contact komt met mensen. Door middel van Instagram stories kon ik mensen meenemen in mijn leven en zo connecties krijgen. Er zitten enorm veel mensen op Instagram en daar kan dus ook zeker jouw doelgroep zich bevinden. Zoek dat eens uit voor jezelf of jouw doelgroep Instagram gebruikt. Zo ja, ga dan zeker Instagram inzetten!

Wil je aan de slag met jouw Instagram en dat professioneel inzetten?

Dan heb ik iets tofs voor jou. Want in mijn Instagram gids ga ik jou precies laten zien hoe jij Instagram kunt inzetten voor jouw bedrijf. Denk aan hoe je bijvoorbeeld foto’s moet inzetten en wat je kunt delen online om gelijkgestemden aan te trekken.

Klik hier als je er meer over wilt weten:

https://anoukstrijbos.nl/instagram-gids-voor-ondernemers/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk