Gratis masterclass ‘Be your brand’

3 redenen waarom je presets wilt gebruiken als ondernemer

3 redenen waarom je presets wilt gebruiken als ondernemer

 

Wat is een preset?

Laten we bij het begin beginnen. Want was is een preset? Een preset zijn bewerkings voorinstellingen die je over al je foto’s kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan hoe kleuren opgesteld zijn, hoeveel contrast er in een foto komt. Een preset word meestal in Lightroom gemaakt. Lightroom is een programma en app waarin je al je foto’s makkelijk kunt bewerken. Veel fotografen gebruiken presets om één stijl te creëren. Maar jij als ondernemer kunt presets ook gebruiken. Stel dat je met een portretfotograaf samenwerkt, maar ook afentoe zelf een spontane selfie wilt kunnen maken. En je plaatst dat op Instagram tussen de professionele foto’s. Je hebt dan kans dat de kwaliteit en bewerking heel anders is als de foto’s van een fotograaf. Waardoor je niet meer één stijl heb op je Instagram pagina bijvoorbeeld. En je pagina dus minder professioneel oogt. Vraag eens aan jouw personal branding fotograaf of ze ook presets aanbieden die jij kunt gebruiken. 

 

Hoe installeer je presets?

Wanneer je de presets gedownload hebt en de app Lightroom hebt aangeschaft kan je de presets installeren op je telefoon.

 1. Ga dan naar de 3 puntjes onder elkaar
 2. En klik op voorinstellingen importeren
 3. Selecteer de presets
 4. Nu zijn de presets geïnstalleerd
 5. Bij gebruikersinstellingen staan nu je presets
 6. Klik op de preset om de preset te gebruiken
Wat zijn lightroom presets? En hoe gebruik je ze?

3 redenen waarom je presets wilt gebruiken als ondernemer


Foto´s bewerken is tegenwoordig heel normaal. Maar met foto’s bewerken kan je je foto´s ook goed verprutsen. Wanneer je dus weinig verstand hebt van bewerken kan je gebruik maken van presets. Zo heb je een mooie basis staan en hoef je de foto alleen nog maar wat te finetunen. Het scheelt je dus een hoop tijd en de foto´s worden er mooier door. 

Met één klik op de preset heb je de bewerking staan. Maar natuurlijk zal elke foto nog wat geoptimaliseerd moeten worden. Wat elke foto is gemaakt op een andere plek, heeft ander licht en heeft andere kleuren.

 • Reden 1: De foto’s ogen mooier en professioneler
 • Reden 2: Al je foto’s hebben één soort bewerking dat zorgt voor herkenbaarheid
 • Reden 3: Het scheelt een hoop tijd en frustratie

Waarom je nu ook presets bij mij kunt kopen

Ik kreeg regelmatig de vraag van klanten of ik ook presets aanbied. Ze wilden namelijk afentoe ook zelf foto’s kunnen plaatsen. Maar toen liepen ze er tegenaan dat de foto’s niet meer bij de foto’s van de fotoshoot pasten. Dus ben ik aan de slag gegaan met presets die helemaal passen in de stijl van mijn werk. Zodat wanneer klanten een fotoshoot gedaan hebben, alsnog ook zelf foto’s kunnen plaatsen.

 

Wat voor presets bied ik aan

Ik heb 3 verschillende presets gemaakt voor portretfotografie. Waarbij ze het mooiste uitkomen bij warme kleuren. Dit zijn de presets:

 • basis preset
 • constrast warm preset
 • soft warm preset

 

Daarnaast krijg je 2 video’s waarin ik uitleg hoe je de presets installeert en hoe je de foto’s met presets kunt gebruiken en optimaliseren. Meer informatie vind je hier: https://anoukstrijbos.nl/presets/

Voor en na

Lightroom presets

Hoe krijg je een warme bewerking in je foto's?
Hoe gebruik je lightroom preset?
Warme lightroom preset kopen
Wat is het verschil tussen lightroom preset en een filter?
Fotograaf voor meer zelfvertrouwen

Hil, ik ben Anouk

31 jaar en fotografeer al vanaf mijn 14e. In deze jaren heb ik mijn eigen fotografiestijl en fotobewerking ontwikkeld. En deze fotobewerking kan jij nu ook over jouw foto’s gebruiken. Zodat jij geen uren meer bezig bent met bewerken en steeds net niet het wauw effect krijgt. 

Neem een kijkje bij mijn presets of dit iets is voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk