Gratis masterclass ‘Be your brand’

10 manieren om branding foto’s in te zetten

Foto's zijn toch alleen voor je website?

De meeste ondernemers die net starten denken foto’s nodig te hebben voor hun website. Maar wat ze zich niet realiseren is hoe vaak je foto’s wel niet gebruikt op andere manieren.

Want tegenwoordig werken zoveel meer mensen online in hun bedrijf. Halen ze hun klanten daar vandaan. En zichtbaar zijn is daarvan een belangrijk onderdeel.

In deze blog leg ik je graag uit waar je je branding foto’s allemaal precies voor kunt gaan gebruiken. En ook in ziet hoe belangrijk branding foto’s zijn voor jouw bedrijf en online zichtbaarheid!

10 manieren om je branding foto's in te zetten

1. Website

Foto’s kan je voor al je pagina’s op je website gebruiken. Denk aan: homepagina, over mij pagina, salespagina’s, contactpagina’s

2. Weggever/e-book

Om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met jou en iets te leren van jou kan je een e-book maken. De branding foto’s kunnen op elke pagina toegevoegd worden.

3. Instagram

Eén van mijn favoriete platformen om te gebruiken. Want het is gratis en je kan op een laagdrempelige manier contact hebben met mensen en daar je klanten vandaan halen. Foto’s zijn het eerste wat mensen zien op jouw Instagram, denk aan jouw Profielfoto, highlights, stories en jouw Instagram feed. Super belangrijk dus om daar veel foto’s voor te hebben!

4. Linkedin

Linkedin is ook een belangrijke om jouw branding foto’s voor te gebruiken. Denk bijvoorbeeld bij elk bericht dat je plaatst, jouw profielfoto en omslagfoto’s. 

5. Podcast

Wanneer je aan podcasten doet heb je ook een mooie profielfoto nodig die mensen als eerste zien als ze bij jouw podcast terecht komen. Super belangrijk dus!

6. Facebook

Facebook is ook een mooi platform om mensen kennis te laten maken met jou. De branding foto’s kan je gebruiken voor je profielfoto, header en alle berichten die jij plaatst.

 

7. Advertenties

Om sneller nieuwe klanten aan te trekken kan je gebruik maken van adverteren. Daarbij zijn foto’s ook super belangrijk om het juiste gevoel bij jou als persoon te krijgen. En om direct de aandacht van de persoon te trekken.

 

8. Blog

Om meer bezoekers op jouw website te krijgen en een expert status te claimen kan je gebruik maken van bloggen. En daar horen natuurlijk ook branding foto’s bij om jouw blog nog beter zichtbaar te krijgen.

 

9. Bedank kaart

Om jouw waardering aan klanten te laten zien kan je een kaartje sturen na een samenwerking. En om het kaartje persoonlijker te maken kan je daar ook een foto van jezelf voor gebruiken.

 

10. Visitekaartje

Ben jij niet alleen van online ondernemer, maar ga jij ook graag naar events toe en offline netwerken? Dan zijn visitekaartjes heel belangrijk. Gebruik daar ook zeker een foto voor om het visitekaartje persoonlijker te maken.

Ik kan er nog veel meer bedenken, maar ik denk dat je nu wel door hebt hoe belangrijk branding foto’s zijn voor jouw bedrijf. En op hoeveel verschillende manieren je branding foto’s kunt inzetten. Door een grote branding fotoshoot doen heb je genoeg foto’s om voor al deze dingen in te zetten. Zo krijg je herkenbaarheid in je zichtbaarheid.

Ik zorg tijdens een fotoshoot ook dat er verschillende soorten foto’s gemaakt worden, zodat je het breed kunt inzetten.

 

 

Wil je ook graag een uitgebreide branding fotoshoot, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

 
In een gratis gesprek help ik je graag op weg naar waar je precies allemaal rekening mee moet houden en hoe je erachter komt wat voor foto’s bij jouw bedrijf past.

 

Fotografie: Anouk Strijbos

Visagie: Sayrona https://beautybysayrona.nl/

Foto’s voor: Kunst van het mogelijke https://www.kunstvanhetmogelijke.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk